Buy this product
800 Lekë

Hëna dhe gjashtë pensët ( Published by: Ombra GVG in 2020 )

Author:  Samerset Mom
Translator:  Aleksandër Koli

Në vitin 1919, pas vizitës së parë në ishujt Tahiti dhe Samoa, Momi shkruajti romanin "Hëna dhe gjashtë pensët". Subjekti i jashtëzakonshëm artistik, motivet origjinale dhe psikologjia e personazheve i garantuan sukses absolut. Libri është shkruar me nerv të përkryer letrar dhe gjallëri, duke e bërë për lexuesin mjaft tërheqës. Si subjekt i romanit i ka shërbyer jeta e piktorit të njohur francez, Pol Gogen [1848-1903]. Momi shfrytëzoi momentet më të rëndësishme por edhe kritike në biografisë së artistit, angazhimin e tij të vonuar me pikturën, ndarjen nga familja,mospranimin e rregullave të artit akademik deri tek rrugët dhe format e reja të shprehjes artistike.

Price: 800 Lekë
Buy this product
800 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2020)
  • Published in: 2020
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 06 216 1
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 350
  • Book dimensions: 140 x 205 x 33 mm

More About the Author

Samerset Mom -

All rights reserved. © 2015 Library Albania