Author Page

Graham Greene


Henry Graham Greene (2 tetor 1904 - 3 prill 1991) ishte një shkrimtar anglez, dramaturg dhe kritik letrar Veprat e tij eksplorojnë çështjet ambivalente morale dhe politike të botës moderne. Greene u dallua për aftësinë e tij për të kombinuar brohorit serioze letrare me popullaritet të gjerë.

Greene vuajtur nga çrregullim bipolar, e cila kishte një efekt të thellë në shkrimet e tij dhe në jetën personale. Në një letër drejtuar Vivien gruan e tij, ai i tha asaj se ai "kishte një karakter thellësisht antagoniste në jetën e zakonshëm të brendshëm", dhe se "për fat të keq, sëmundja është edhe materiale të dikujt”.

View author books

All rights reserved. © 2015 Library Albania