Buy this product
1500 Lekë

Gjurmime mbi Tekstet e Vjetra Shqipe e shkrime të tjera ( Published by: in 2011 )


“Emni i këtij shkencëtari frëng lidhet edhe me kontributin e dhanun historisë apo studimeve arkivale shqiptare në të katërtën e parë të shek. XX. Mario Roques përmendet edhe për meritën "e nxjerrjes nga bibliotekat dhe të botimit me metodë të dokumentave, që ta thomi me fjalët introduktive të Fjalorit të Bardhit do të formojnë bazën filologjike për linguistikën dhe filologjinë shqiptare". Kur na shkon mendja që nga vjeti i dy botimeve të njohuna të tija "Fjalori Shqip 1635" i Frang BARDHIT dhe "Gjurmime mbi tekstet e vjetra të shqipes" - na duket si Roques t’ishte tue i shqiptuem me mburrje fjalët e botueme tridhetë vjetë ma parë për nderin që i mbetej si inisiator i kësaj rruge: ". ..je tiendrais à l’honneur de leur avoir ouvert la voie" ”-Prof. FILIP FISHTA.

Price: 1500 Lekë
Buy this product
1500 Lekë

Product Details

  • Published in: 2011
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-99956-97-01-3
  • Format: Hardcover
  • Page nr.: 378
  • Book dimensions: 166 x 240 x 24 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania