Faqja e autorit

George Orwell


EricArthurBlair (25 qershor 1903-21 Januar 1950), i njohur më mirë me pseudonimin George Orwell, çfarë një English novelist, eseistit, gazetari dhe kritiku. Puna e tij është shënuar me prozë kulluar, ndërgjegjësimin e padrejtësisë sociale, kundërshtimit të totalitarizmit, dhe mbështetje të hapur ndaj socializmit demokratik.

Orwell ka shkruar kritika letrare, poezi, fiction, dhe gazetari polemizues. Ai është i njohur për romanin e tij dystopian Nineteen Eighty-Four (botuar në 1949) dhe novelë alegorik Animal Farm (1945). non-fiction e tij punon, përfshirë Rruga për Wigan Pier (1937), për të dokumentuar përvojën e tij të jetës së klasës të punës në veri të Anglisë, dhe Homazh për të Katalonjës (1938), një llogari e përvojat e tij në Luftën Civile të Spanjës, janë gjerësisht mirënjohur, siç janë esetë e tij mbi politikën, letërsinë, gjuhën dhe kulturën. Në vitin 2008, The Times e renditi atë të dytë në listën e "50 shkrimtarët britanikë që nga viti 1945 më i madh".

Puna e Orwell-it vazhdon të ndikojë në kulturën popullore dhe politike, dhe termi Orwellian - përshkrues i praktikave shoqërore totalitare apo autoritare - ka hyrë në gjuhën bashku me shumë neologjizma e tij, duke përfshirë luftës së ftohtë, Big Brother, Thought Police, Room 101, vrimë e kujtesës, newspeak, doublethink, dhe mendohet krimin.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
George Orwell
Përkthyesi:  Çelo Hoxha
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania