Buy this product
1500 Lekë

Genghi Khan dhe Krijimi i Botës Moderne ( Published by: Minerva in 2019 )


Historia e vërtetë se si një burrë i jashtëzakonshëm nga një cep i largët i botës, krijoi një perandori e cila do ta udhëhiqte botën drejt epokës moderne Ushtria mongole e udhëhequr nga Genghis Khan nënshtroi më shumë toka dhe njerëz në njëzetepesë vite, sesa romakët në katërqind vite. Në pothuajse çdo shtet që mongolët pushtonin, ata sillnin një rritje të paprecedentë të komunikimit kulturor, zgjeronin tregtinë, dhe lulëzonin qytetërimin. Shumë herë më progresiv se udhëheqësit e tjerë europianë apo aziatikë, Genghis Khan hoqi torturën, mundësoi liri fetare universale dhe shkatërroi sistemet feudale të privilegjeve aristokratike. Që nga ngjitja e tij përmes kulturës fisnore, e deri te lulëzimi i qytetërimit që solli perandoria mongole, kjo vepër e shkëlqyer revizionizmi historik, nuk është asgjë më pak se historia epike se si u krijua bota moderne.

Price: 1500 Lekë
Buy this product
1500 Lekë

Product Details

  • Publisher: Minerva (2019)
  • Published in: 2019
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-265-09-8
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 424
  • Book dimensions: 140 x 210 x 29 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania