Faqja e autorit

Friso Wielenga


Friso Wielenga (lindur me 1956) eshte lektor i historise ne VU (Vrije Universiteti) ne Amsterdam dhe ne Universitetin e Bonit. Mori doktoraten me 1989 ne VU Amsterdam dhe nga viti 1990 deri me 1999 ishte profesor i asociuar ne Universitetin e Utrehtit. Gjate periudhes 1992-1997 ai e bashkonte kete post me drejtimin e nje kursi te posaçem te studimeve gjermane ne Universitetin e Groningenit dhe nga viti 1997 deri me 1999 me drejtimin e nje kursi te posaçem te historise bashkekohore gjermane ne Universitetin e Utrehtit. Nga viti 1999 eshte drejtor i Qendres se Studimeve per Vendet e Uleta ne Universitetin e Mynsterit, Gjermani. Fusha e kerkimeve te tij jane historia modern e Gjermanise dhe e Vendeve te Uleta, si dhe marredheniet gjermano-holandeze ne shekullin e njezete. Aktualisht po punon per nje monografi per Vendet e Uleta ne fillim te shekullit te njezetenjete.

Shiko librat e autorit

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania