Author Page

Franz Kafka


Franz Kafka (i lindur më 3 korrik, 1883 në Pragë të Austro-Hungarisë, sot Republika Çeke; vdiq më 3 qershor, 1924 në Vjenë të Austrisë) ishte një nga shkrimtarët e historive të shkurtra, dhe romancierët më të mëdhenj të gjuhës gjermane të shekullit XX, trupi i shkrimit i të cilit ishte i vetëm në llojin e tij. Shumica e shkrimeve të tija mbetën të pambaruara dhe u botuan pas vdekjes së tij, megjithëse dëshira e tij ishte që ato të asgjësoheshin - janë bërë ikona në letërsinë e Perëndimit.

Pjesa e tij më e njohur përfshin një tregim të shkurtër me emërtimin Die Verwandlung (Metamorfoza, Shëndërrimi) dhe romani i tij i pambaruar Der Prozess (Procesi) dhe Das Schloß (Kështjella). Mbiemri "kafkor" ka hyrë në përdorim të shënojë rrethanat e rëndomta te llojit absurd dhe surreal zakonisht të gjetura në veprat e Kafkës.Kafka u lind në një familje hebreje gjermano-folëse të klasës së mesme në Pragë, kryeqyteti i Bohemisë, një mbretëri që në ato kohe ishte pjesë e monarkisë së dyfishtë të Austro-Hungarisë.

View author books

titleToAlt
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 1100 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 550 Lekë
titleToAlt
Price: 636 Lekë
titleToAlt
Price: 900 Lekë
titleToAlt
Price: 790 Lekë
titleToAlt
Price: 1200 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania