Per shkak te situates te covid-19, do te jemi mbyllur deri ne nje njoftim te dyte.
Faleminderit per mirekuptimin.

Due to covid-19 situation, we will be closed until a second announcement.
Thanks for your understanding.

 

 

Faqja e autorit

Faslli Haliti


Faslli Haliti ka lindur ne Lushnje, me 5 dhjetor 1935.
Ka mbaruar Liceun Artistik per pikture.
Eshte diplomuar per gjuhe dhe letersi shqipe ne Universitetin e Tiranes.
Ka punuar mesues vizatimi dhe letersie ne Lushnje ne vitet 1961-1973.
Ne vitet 1973-1983, per gabime ideore ne krijimtari dhe veçanerisht ne poemen "Dielli dhe rrekerat", ka punuar si kooperativist i thjeshte ne nje kooperative bujqesore te rrethit Lushnje e ne Komunale. Gjate gjithe kesaj periudhe konvaleshence ideologjike iu hoq dhe e drejta e botimit.
Ne vitet 1978-2001, ka qene deputet ne Kuvendin e Shqiperise.
Eshte perfshire ne enciklopedine e perpiluar dhe botuar nga Akademia e Shkencave Shqiptare.
Eshte pefshire ne Historine e letersise shqipe, botuar ne Nju Jork nga Robert Elsie, si dhe ne disa antologji te huaja: anglisht, italisht, gjermanisht, greqisht
etj.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania