Faqja e autorit

Elvira Dones


Elvira Dones u lind në Durrës në vitin 1960. Ka diplomuar në Letërsi Shqipe dhe Letërsi Angleze në Universitetin Shtetëror të Tiranës. Nga tetori i vitit 1988 jeton dhe punon në Zvicër.
Në gjuhën shqipe ka publikuar :
DASHURI E HUAJ, roman, Tiranë, 1997 (Botuar në italisht, në vitin 1998, me titullin Senza Bagagli)
KARDIGAN, roman, Tiranë, 1998
LULE TË GABUARA, vëllim me tregime, Tiranë, 1999
YJET NUK VISHEN KËSHTU, roman, Elbasan, 2000 (Botuar në italisht me titullin SOLE BRUCIATO, Milano, 2001
DITË E BARDHË E FYER, roman, Elbasan, 2001
I LOVE TOM HANKS, tregime, Elbasan, 2002
MË PAS HESHTJA, roman, 2004
Romanet Yjet nuk vishen kështu, Ditë e bardhë e fyer dhe Më pas heshtja, janë pjesë të trilogjisë “Trilogjia e dhimbjes”.
Elvira Dones është anëtare e Shoqatës Zvicerane të Shkrimtarëve (SSV-SSE-SSS).

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Elvira Dones
Përkthyesi:  Roland Sejko
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania