Faqja e autorit

Ernst H. Gombrich


ERNST GOMBRICH-u, njeri nga historianet me te rendesishem te artit ne kohen tone, ka lindur ne Vjene, me 1909. Me vone, me 1936, u shperngulfamiljarisht ne Angli. Ne studimet per artin shpreh edhe interesa filozofike dhe psikologjike, çka e kane shtyre tu drejtohet sidomos problemeve metodologjike ne fushen e artit. Veprat me te rendesishme te tij jane: "Historia e artit e rrefyer nga Ernest Gombrich-u" (e perkthyer edhe ne shqip), "Kaluarthi ne nje bishtfshese", "Figura dhe syri", "Aby Walburg; nje biografi intelektuale", "Norma dhe forma: figura simbolike'% "Arti dhe iluzioni".

Shiko librat e autorit

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania