Faqja e autorit

Ernesto Sabato


Ernesto Sabato u lind më 1911 në Rojas, pranë Buenos Airesit. Në vitet 1930 diplomohet për fizikë. Më pas shkon në Europë, në fillim në Bruksel e më pas në Paris, ku frekuenton qarqet e surrealistëve. Më 1940 kthehet në Argjentinë si profesor i fizikës në universitetin e La Platës të Buenos Airesit.Më 1941 nis të bashkëpunojë me revistën Sur, së bashku me Borges-in, Silvana Ocampo-n dhe Bioy Casares-in. Që nga viti 1945 e braktis karrierën prej shkencëtari për t'iu përkushtuar plotësisht letërsisë dhe pikturës. Në vitin 1948 boton romanin e tij të parë, "Tuneli". Gjatë viteve '50 shkruan kryesisht ese dhe shkrime politike, dhe përgatit kryeveprën e tij, romanin "Mbi heronjtë dhe varret".Më 1974 boton romanin e tij të tretë, "Abadon, engjëlli i humnerës". Më 1985 vlerësohet me çmimin "Miguel de Cervantes" (i cilësuar rëndom si "çmimi Nobel për gjuhët hispanike"), me motivacionin "katër dekada përpjekje letrare". Sabato konsiderohet sot si një prej shkrimtarëve më të mëdhenj të shekullit XX.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania