Faqja e autorit

Erika Pluhar - 28 Shkurt 1939


Erika Pluhar (e lindur më 28 shkurt 1939 në Vjenë) është një aktore austriake, këngëtarje dhe shkrimtare.
Erika Pluhar është e bija e Anna dhe Josef Pluhar, i cili gjatë Luftës së Dytë Botërore si nëpunës civil (u. A. Adjutant i SS-Gruppenführer Otto Guardian ) në gjenerali punuar. Motra e saj më të vjetër është Brigitte King, i saj më i ri piktori dhe skulptori Ingeborg G. Pluhar.

Ajo ka studiuar pas diplomimit në vitin 1957 në Reinhard seminarin e Max dhe në Akademinë e Vjenës e Muzikës dhe Performing Arts (përfundimi në vitin 1959 me dallim), dhe më pas u bë një aktore në Burgtheater, ku ajo ishte nga 1959 në 1999, anëtar i ansamblit.

rol të rëndësishëm ka përfshirë Lucy në Hermann Bahr është Phantom (1959), Ismene në Antigone (1961), Dona Angela në Calderon Dame Leprechaun (1964), Amalia në Grabitës (1965), Desdemona në Othello (1967), Mbretëresha Grillparzer e jude e Toledo (1968), Lyudmila në Babilonisë, Marija (1969), Mbretëresha në Don Carlos (1973), personazhi kryesor në Mary Stuart (1974), Lady Milford në intriga dhe dashuri (1975), Ruth në Homecoming Harold Pinter-së ( 1977), karakteri titullin në Ibsen së Hedda Gabler (1978), Helene në Hofmannsthal është vështirë (1978), Esther në Vitracs Victor ose fëmijët në pushtet (1978), Varvara në verë të ftuarit Gorki-së (1979), Regine në Musil-së tenja ( 1981), Ranjewskaja në Chekhov është Kopshtin e qershive (1982), Katarina në demonëve Lars noren së (1985/1986), Natalja në Turgenev e një muaj në vend (1986) dhe nënës në natën noren, dita e nënës (1991). Ajo është shfaqur edhe në Kammerspiele Mynih (1973), në Festivalin e Bad Hersfeld, Festivalit Bregenz dhe Festivalit Jagsthausen Kalaja.

Pas suksesit të madh me disa drejtorë, sidomos në kohën e Achim Benning, ajo u pushtua vështirë nën drejtimin e Claus Peymann; kështu që ajo vendosi kundër punës së teatrit. Në vitin 2004, ajo u kthye në qytet teatër Vjenës Walfischgasse dhe në Shën Pölten përsëri në skenën e teatrit dhe ka luajtur me Verner Schneyder në dramatizim e saj të romanit të saj: Na vjen keq, kjo është tashmë final?

Martesa e parë me Udo Proksch 1962-1967 vajzës Anna erdhi Proksch (1962-1999), i cili ia zunë frymën me një sulm astmë. Djali i tyre, aktori Ignaz Pluhar (1984 në Vjenë), me të cilin ajo jeton në shtëpinë e saj Grinzinger është në fakt zgjedhur një prej vajzës së saj për miratimin nipi prejardhje sahraudischer. Erika Pluhar miratuar atij vetë, për ta kursyer atë e turbullirave që rrethon emrin "Proksch".Vizita e parë e Ignaz në vendin e tij Western Sahara, ajo dokumentuar në filmin Sahara në mua (2012). - Udo Proksch fajësia e të cilit Pluhar deri më tani në dyshim, u dënua me burgim të përjetshëm për gjashtë akuza për vrasje. Një martesë e dytë ajo shkoi në vitin 1970 me André Heller një. Pas ndarjes nga Heller 1973 (divorci u bë vetëm në vitin 1984), ishte një numër vitesh, lidhur me vetëvrasjen e tij në vitin 1978, me Peter Vogel.

Në fillim të viteve 1970 filloi karrierën e saj të kënduarit. Erika Pluhar fillimisht interpretuar hit të viteve 1920 dhe 1930, si dhe këngë nga André Heller, Stephan Sulke dhe Wolf Biermann. Që në fillim të viteve 1980 ajo këndon tekste vetëm veta. shok muzikore ishin dhe janë António Victorino de Almeida, Peter Marinoff dhe Klaus Trabitsch.

Shkruar ka Erika Pluhar që nga fëmijëria. Libri i saj i parë ka botuar në 1981

Partitë politike Pluhar lidhura si SPO. Kjo ndodh ndër të tjera kundër të drejtë, si dhe në rastin e kandidaturës së Barbara Rosenkranz si president federal.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania