Buy this product
1200 Lekë

Ekonomia politike globale ( Published by: in 2009 )


Ky libër i shumëpritur i Robert Gilpin-it përmbledh përpunimin e mëtejshëm të ideve të librit të tij të mëparshëm Ekonomia Politike e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, një punim klasik ky në fushën e ekonomisë politike ndërkombëtare, që vazhdon të mbajë të mbërthyer vëmendjen e studiuesve, e punonjësve kërkimor-shkencorë dhe të atyre që bëjnë politikat shtetërore. Ekonomia dhe sistemi politik botëror kanë ndryshuar në mënyrë dramatike që prej vitit 1987 kur u publikua ai libër. Përfundimi i Luftës së Ftohtë ka çliruar dhe ka hedhur në veprim forca të reja ekonomike e politike, në kohën kur janë shfaqur dhe dukuri të reja të rajonalizmit. Fuqia e kompjuterit po bëhet përherë e më shumë një nxitje e madhe e zhvillimit të ekonomisë botërore, ndërsa zhvillimet teknologjike kanë ndryshuar dhe po ndryshojnë dita-ditës çdo aspekt të marrëdhënieve ekonomike ndërkombëtare. Libri i ri i Gilpin-it Ekonomia Politike Globale, merr në analizë të gjitha këto zhvillime. Duke pasqyruar përvojën e një specialisti që ia ka kushtuar jetën e vet këtij profesioni, libri u ofron lexuesve një punim kërkimor mjeshtëror mbi qasjet e përdorura deri tani për kuptimin dhe shpjegimin e marrëdhënieve ekonomike ndërkombëtare, si dhe të problemeve me të cilën po ballafaqohet sot ekonomia botërore.

Price: 1200 Lekë
Buy this product
1200 Lekë

Product Details

  • Published in: 2009
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 99943 57 89 5
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 384
  • Book dimensions: 164 x 240 x 20 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania