Librat e shtëpisë botuese

Dudaj

Tel: 00355 4 2249 944
Email: info@botimedudaj.com
Fax: 00355 4 2249 944
Website: http://botimedudaj.com/

Shtëpia Botuese “Dudaj” u themelua më 25 janar 2001.

Serioziteti në botime dhe përzgjedhja e kujdesshme e titujve, duke qenë në më të shumtën e herëve në bashkëkohësi edhe me botimet nëpër botë, bënë që shumë shpejt të dallohej dhe të renditej ndër shtëpitë botuese më prestigjioze shqiptare.

Stafi i botimeve “Dudaj”, i përbërë nga profesionistë, duke vlerësuar si pikë të fortë punën në grup, përpiqet t’i sjellë lexuesit veprat më të rëndësishme botërore, ku përveç përkthimeve cilësore, që bëhen të mundura falë motos “ne zgjedhim më të mirët”, spikasin edhe përkujdesja ndaj tekstit dhe ajo grafike.

Gjithashtu, për të kënaqur dëshirat e të gjithë llojeve të lexuesve, u krijuan kolanat, të cilat ndahen në:

Autorë shqiptarë: Këtu mund të përmendim vepra shumë të rëndësishme të autorëve shqiptarë të traditës, si Faik Konicës dhe Fan S. Nolit, nga krijimtaria e Dhimitër S. Shuteriqit, Dhori Qiriazit, Sabri Godos, Artan Fugës, si dhe shkrimtarëve Ardian Vehbiu, Ardian Klosi, Koço Kosta, Rudina Xhunga, Brunilda Zllami dhe Albatros Rexha.

Letërsi europiane: Këtu radhiten personalitete të letërsisë botërore, si Simone de Beauvoir, Natalia Ginzburg, Christine Grän, Agatha Christie, Salman Rushdie, Bernhard Schlink, Patrick Süskind, Max Frisch, W.G. Sebald, Edgar Hilsenrath, Uwe Timm, Stieg Larsson, Camilla Läckberg, Ken Follett, Emily Brontë, Italo Calvino, Antonio Tabucchi, Roberto Saviano, Oriana Fallaci, Niccolo Ammaniti, Fabio Volo, Paolo Giordano, Daria Bignardi, Susanna Tamaro, Sveva Casati Modignani, Maggie O’Farrell, Muriel Barbery, Romain Puertolas, Joël Dicker etj.

Shkrimtarë nobelistë: Këtu vijnë romanet e Imre Kertesz, Jose’ Saramago, Kenzaburo Oe, Yasunari Kawabata, Yukio Mishima, Hermann Hesse etj.

Nga letërsia hebreje vjen një nga përfaqësuesit më të denjë David Grossman.

Letërsi hispanoamerikane: Me përfaqësues Isabel Allende, Julia Alvarez dhe Claudia Piňero.

Letërsi bashkëkohore amerikane: Këtu spikatin disa nga shkrimtarët me të famshëm botërorë, si Dan Brown, John Grisham, Arthur Golden, Michael Cunningham, Stephen King, Rebecca Miller, Harold Robbins, Cormac McCarthy, William Faulkner, Evan Hunter, Tracy Chevalier, Elizabeth Gilbert, Lauren Weisberger, Nora Roberts, Sandra Brown, Danielle Steel, etj.

Biografi dhe kujtime: Këtu veçohen kujtimet e Bill Clinton, Hillary Clinton, Barack Obama, Madeleine Albright, Rudolph Giuliani, Mbretëreshës Noor të Jordanisë, Chanel, Marilyn Monroe, Maria Callas, Kledi Kadiu, Julia Roberts, Princeshës Diana, Oriana Fallaci, Marlene Dietrich dhe Sofia Loren.

Letërsi për fëmijë dhe të rinj: Trilogjia e famshme “Kryezoti i unazave” (Lord of the rings) është një nga më të spikaturat në këtë kolanë, librat e ilustruar për fëmijë të Madonna-s. Autori Michael Ende me “Historia pa mbarim”, “Xhim Kopsa” etj. Seria “Artemis Fowl”, “Kronikat e Narnias”, Seria “Materialet e tij të errëta” nga Philip Pullman, “Gjysmëkeqi” nga Sally Green.

Kolana “Të tjerë” me Rhonda Byrne, Anna Funder, R. D. Precht, Brian Weiss, Gillian McKeith, Paul McKenna etj.

Poezi: Këtu përveç autorëve të ndryshëm përfshihen disa antologji të poezisë botërore si ajo japoneze, turke, arbëreshe, dhe vëllimet me poezi të Teodor Kekos, Irma Kurtit etj.

Nga kolana “Studime e publicistikë”: Vlen të përmendim këtu një libër për negocimin, i shkruar nga profesori i Harvardit Roger Fisher, Harold Bloom, Anthony D. Smith, Bell Hooks, Andrew Heywood, Kevin Gibson, Robert Kagan, Michael Walzer, Robert Cooper, Robert Jackson e Joseph Nye.

* * *

The “Dudaj” Publishing House was established on 25 January 2001.

Commendable presentation of its publications, matching the sagacious selection of the titles of books, more often than not contemporaneous with others across the world, have earned it a creditable reputation, and a solid status among the most prestigious Albanian publishing houses.

Successful in acquainting the Albanian readers with the best-known works internationally, the “Dudaj” publications professionals have made team work the strength of their performance. With the bottom-line catchphrase “We select the best,” quality translations go hand in hand with the thoughtfulness to text and the graphical presentation of the books.

The publications designed to satisfy the taste of all kinds of readers, are grouped as follows:

The series on Albanian authors is devoted to very important works by Albanian tradition authors, including Faik Konica and Fan S. Noli, with the creative works of subsequent periods by Dhimitër S. Shuteriqi, Dhori Qiriazi, Sabri Godo, Artan Fuga, and writters as Ardian Vehbiu, Ardian Klosi, Koço Kosta, Rudina Xhunga, Brunilda Zllami and Albatros Rexha.

European fiction is represented by well-known writers of world literature, including Simone de Beauvoir, Natalia Ginzburg, Christine Grän, Agatha Christie, Salman Rushdie, Bernhard Schlink, Patrick Süskind, Max Frisch, W.G. Sebald, Edgar Hilsenrath, Uwe Timm, Stieg Larsson, Camilla Läckberg, Ken Follett, Emily Brontë, Italo Calvino, Antonio Tabucchi, Roberto Saviano, Oriana Fallaci, Niccolo Ammaniti, Fabio Volo, Paolo Giordano, Daria Bignardi, Susanna Tamaro, Sveva Casati Modignani, Maggie O’Farrell, Muriel Barbery, Romain Puertolas, Joël Dicker etc.

Noble Prize winners in literature, including Imre Kertesz, Jose Saramago, Kenzaburo Oe, Yasunari Kawabata, and Yukio Mishima, are also present with their novels.

From the hebrew literature, David Grossman is the big representative.

Hispanic-American Fiction is represented by Isabel Allende, Julia Alvarez and Claudia Piňero..

Contemporary American Fiction is introduced through the works by some of the writers of world fame, including Dan Brown, John Grisham, Arthur Golden, Michael Cunningham, Stephen King, Rebecca Miller, Harold Robbins, Cormac McCarthy, William Faulkner, Evan Hunter, Tracy Chevalier, Elizabeth Gilbert, Lauren Weisberger, Nora Roberts, Sandra Brown, Danielle Steel.

Biographies and memoirs, including those of Bill Clinton, Hillary Clinton, Barack Obama, Madeleine Albright, Rudolph Giuliani, Queen Noor of Jordan, Chanel, Marilyn Monroe, Maria Callas, Kledi Kadiu, Julia Roberts, Princess Diana, Oriana Fallaci, Marlene Dietrich and Sofia Loren.

Fiction for Children and Youth is very much present through the famous trilogy Lord of the Rings, which has pride of place in this series, Madonna’s illustrated children’s books, The Endless Story, as well as Jim Button and Lukas the Lokomotivdriver by Michael Ende, Artemis Fowl series, The Chronicles of Narnia, His dark material by Philip Pullman, Half bad by Sally Green etc.

Poetry winds a fresh breeze through several anthologies of world poetry, including the Japanese, Turkish, and Arbëreshi poetry also the poetry of Teodor Keko and Irma Kurti etc.

Among the Textbooks, a book on negotiation by the Harvard University Professor Roger Fisher, the Statistics Lectures, and the Physics Course, Harold Bloom, Anthony D. Smith, Bell Hooks, Andrew Heywood, Kevin Gibson, Robert Kagan, Michael Walzer, Robert Cooper, Robert Jackson and Joseph Nye are worth-mentioning.

Shiko librat e botuar

titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 700 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1100 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1300 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 900 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 950 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 900 Lekë

Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania