Buy this product
800 Lekë

Dreri i trotuareve ( Published by: Toena in 2017 )

Author:  Diana Çuli

Historia rrëqethëse e Fredit dhe e Verës, historia e brezit të viteve ’70 vjen para lexuesit po aq e gjallë dhe jetësore, sa dhe kur u paraqit për herë të parë por tanimë nën optikën e reflektimit mbi një periudhë të kaluar. Është historia e një brezi dikur të ri që kaloi në tunele të shumta historike: që nga trysnia më e egër e regjimit, që nga momentet kyçe të ndryshimeve politike e deri te periudha e gjatë e tranzicionit që ky brezz mbajti mbi supe. Të gjithë këta të rinj të dikurshëm duke lexuar “Drerin...” siç e quajnë shumë lexues mund të kthehen në retrospektivë dhe të gjenë grimca të jetës së tyre në vitet 70 paragjykimet, ndekjen e Sigurimit, vuajtjet, po edhe rrezet e bukurisë shpirtërorë që i ruajtën të mos deformoheshin nga presioni ideologjik. Dashuria ëmbelsia e jetës dhimbja gabimi pendimi miqësia kërkimi i indetitetit humbja rikthimi shpresa vdekja, gjithçka që na mundon na shtyn të mendohemi gjatë e gjejmë në këtë libër

Price: 800 Lekë
Buy this product
800 Lekë

Product Details

  • Publisher: Toena (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 400
  • Book dimensions: 130 x 200 x 20 mm

More About the Author

Diana Çuli -

Diana Çuli, ka lindur në Tiranë, më 13 prill 1951, Shqipëri. Ajo është një shkrimtare e njohur, gazetare dhe politikane. Është diplomuar për Filozofi, Universiteti i Tiranës, më 1973. Pas diplomimit ajo ka punuar si redaktore në gazetën Drita, dhe ne gazetën franko-shqiptare Les letteres albanaises. ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania