Faqja e autorit

Doris Lessing


Doris Lesing, emir i vërtetë Doris Mej Tajler, (22 tetor 1919 Kermanshah, Persi (Irani i sotëm) – 17 nëntor 2013 Londër) ishte shkrimtare britanike eprozës, dhe fituese e Çmimit Nobel për letërsi, në vitin 2007.

Akademia suedee në arsyetimin për ndarjen e çmimit e përshkruan shkrimtaren: »shtytje dhe vulosje e përvojës femërore, e cila me skepticizëm, pleqëri dhe me forcën vizionare e pasqyron civilizimin i cili është e ndarë. Me 87 vite të jetës, Doris Lesing është fituesja më e vjetër e çmimit më prestigjioz, e cila vlenë 10 milion kruna suedeze (afro 1,8 mil. euro). Çmimin e pranoi me 10 dhjetor në një ceremoni në Stokholm.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1200 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania