Buy this product
800 Lekë

Dita e Opriçnjikut ( Published by: Dituria in 2016 )

Author:  Vladimir Sorokin
Translator:  Kujtim Ymeri

Dita e opriçnjikut është një roman  fanta-politik , një skenar që transplantohet në fundin e viteve 2020 prej historisë ruse të shekullit XVI, nën carin Ivan IV, që vendosi një regjim sundimi të pakufizuar dhe terrori mbi popullsinë e fisnikërinë dhe krijoi opriçnjinën, një organizatë që vepronte si gardë policore e sovranit. Autori ia ka kushtuar ironikisht këtë roman njërit prej prijësve më famëkëqinj të opriçnjinës, Skuratov-Maljutës. Opriçnjikët e Sorokinit veprojnë në një dekor tjetër dhe në një realitet politik të ndryshëm nga ai i shekullit XVI, në një Rusi  kibernetike , me një zhvillim të sofistikuar të mjeteve të informimit dhe përgjimit në një Rusi të veçuar nga Perëndimi i kalbur përmes një Muri të Madh Rus, i ngjashëm me Murin e Madh të Kinës, tashmë aleati dhe mbështetësi i fuqishëm i carit të shekullit XXII. Peripecitë ditore të opriçnjikut Komjaga janë filli përmes të cilit autori tregon dhe paralajmëron arbitraritetin dhe egërsinë e një pushteti autoritar të veshur me maskën e nacionalizmit, fetarisë dhe moralitetit.

Price: 800 Lekë
Buy this product
800 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dituria (2016)
  • Published in: 2016
  • Language: Albanian
  • ISBN-10: 978-9928-217-16-5
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 192
  • Book dimensions: 140 x 210 x 16 mm

More About the Author

Vladimir Sorokin -

All rights reserved. © 2015 Library Albania