Buy this product
1300 Lekë

Diplomacia gjermane për çështjet shqiptare (Sipas burimeve diplomatike të viteve 1910-1912) ( Published by: Dudaj in 2020 )


“Kjo monografi e Ismije Beshirit është një kontribut i rëndësishëm për historiografinë shqiptare, sepse hedh dritë të re mbi qëndrimin e Gjermanisë ndaj çështjes shqiptare në vitet dramatike të revolucionit nacional shqiptar deri në shpalljen e pavarësisë dhe Konferencën e Ambasadorëve në Londër. Kjo vepër është rezultat i punës kërkimore-shkencore disavjeçare të autores në arkivat gjermane dhe austriake, çka sjell per here te pare para publikut shqiptar dokumente ku dëshmohet interesimi dhe angazhimi specifik i shtetit gjerman për zgjidhjen e drejtë të çështjes shqiptare, ndërkohë që fqinjët ballkanikë po planifikonin copëtimin e plotë të Shqipërisë.” - Prof. dr. Gazmend Rizaj Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Filozofik

Price: 1300 Lekë
Buy this product
1300 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dudaj (2020)
  • Published in: 2020
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 99943 0 609 1
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 216
  • Book dimensions: 142 x 220 x 17 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania