Buy this product
1500 Lekë

DOKTRINA SHOK ( Published by: Ombra GVG in 2015 )

Author:  NAOMI KLEIN
Translator:  LUAN KOLA

Në këtë terren gjithnjë në rrëshqitje e rrokullisje drejt greminës së Revolucionit Ekonomik të  Tregjeve të Lira të Milton Fridmanit, Alternativa Historike e Naomi Klein na paraqitet si një kundërshti e atij miti të krijuar, realizuar nëpërmjet një lëvizjeje triumfuese madhështore dhe paqësore. Që nga Kili i vitit 1973 e deri në Irak, madje edhe më gjerë, Klein na tregon sesi doktrina e Fridmanit dhe e pasuesve të tij ka shkaktuar goditje shokuese të tmerrshme, të shoqëruara me violenca, me qëllim implementimin e politikave të tyre radikale. Ka qenë tejet i saktë John Grey në shkrimin e tij në  The Guardian , kur ka konkluduar: Kemi shumë pak libra të tillë, që na ndihmojnë për të kuptuar kohërat e shkuara dhe të tashmen. Doktrina Shok është njëri nga këto libra të pakët.Një stil i frikshëm dhe një ndërthurje brilante...Klein na shfaqet më së miri si një mjeshtër i madh i narrativës së kohës sonë .William S. KOWINSKI,  San Francisco Chronicle

Price: 1500 Lekë
Buy this product
1500 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2015)
  • Published in: 2015
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-06-109-6
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 684
  • Book dimensions: 165 x 238 x 45 mm

More About the Author

NAOMI KLEIN -

All rights reserved. © 2015 Library Albania