Buy this product
1000 Lekë

Çmondializimi ( Published by: Papirus in 2016 )

Translator:  Lorena Dedja,

Përballë krizës globale të kapitalizmit, shohim tashmë FMN, qeveritë ose ekonomistët e shquar të djegin atë që e kanë adhuruar - tregun - dhe të rehabilitojnë shtetin që dikur e përbaltnin. Po jetojmë në fakt fillimin e një "çmondializimi". Historia, politika dhc kombet rifitojnë të drejtat e tyre me kthimin e shteteve që dikur quheshin të pafuqishme dhc zmbrapsjen e tregjeve që i pretendonin si universale. Kjo Iëvizje zgjon frika të vjetra. Po sikur ky çmondializim të paralajmëronte kthimin në kohën e luftërave? Këto frika janë veçse faqja tjetër e një gënjeshtrë që u përhap nga padituria dhe interesi. Jo, mondializimi nuk ishte, nuk ka qenë kurrë "i suksesshëm". Miti i "tregtisë së butë" që zëvendësoi konfliktet luftarake u përhap aq shumë sa s'kish si të mos lintr disa gjurmë... Por, në të vërtetë, s'është veçse një mit. Fuqitë sunduese e kanë përdorur vazhdimisht forcën e tyre për të hapur tregje dhc për të modifikuar kushtet e shkëmbimit sipas interesave të tyre. Në këtë fetishizëm të mondializimit ka pasur shumë Ilogari dhe gënjeshtra. Pra, duhet bërë bilanci i vërtetë i këtij mondializimi, i konrributeve dhe dëmeve të tij, për të menduar fuqishëm për fazën e radhës që ka nisur.Ky libër propozon pikërisht rrugët e një çmondializimi të menduar dhe të rregulluar përmes një organizimi të ri të tregtisë dhe të marrëdhënieve financiare ndërkombëtare.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Papirus (2016)
  • Published in: 2016
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-4378-1-5
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 256
  • Book dimensions: 141 x 205 x 20 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania