Faqja e autorit

Charles Dickens


Charles John Huffam Dickens (sqt.: Çarls Dikens) lindi më 7 shkurt 1812 në Landport të Portsmouth, Angli, Britania e Madhe; vdiq më 9 qershor 1870 në Gad's Hill Place në Rochester, Angli. Ishte një shkrimtar Anglez, i quajtur ndryshe edhe si me i madhi i periudhes Viktoriane.


Charles Dickens lindi më 7 shkurt 1812 në Landport, një rrethinë të Portsmouth, i dyti prej gjithsej 8 fëmijëve te John dhe Elizabeth Dickens. Babai i tij ishte nje punonjes ne zyren e pagesave detare. Si fëmijë jetoi ai në Chatham-Kent, ku kaloi femijerine e tij .Ishte romancieri më popullor në gjuhën angleze i te quajtur Epokës Viktoriane .Ai ka krijuar disa nga personazhet me domethenese e portretizuese te letërsisë, me temë sociale drejtimin e reformës në të gjithë punën e tij. Popullaritetit të vazhdueshëm të romaneve të tij dhe tregimet e shkurtra është e tillë që ata kurrë nuk kanë dalë të shtypura.Pjesa më e madhe e punës së tij të parë në shtypin periodik dhe revista në formë serialised, një mënyrë të popullarizuara të botimit trillim në kohë. Shkrimtarë të tjera do të përfundojë të gjithë romanet e para publikimit serik filluar, por shpesh ka shkruajtur Dickens e tij në pjesë, në mënyrë që ata kishin për qëllim për të dalë.

Shiko librat e autorit

titleToAlt
Çmimi: 1000 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1600 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1400 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 450 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 620 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 620 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 800 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 1500 Lekë
titleToAlt
Çmimi: 560 Lekë
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2015 Librari Albania