Buy this product
800 Lekë

Bylisi. Historia dhe monumentet ( Published by: Migjeni in 2004 )


Bylisi ka nje histori, te cilen po t’ia njohesh duhet te jesh i detyruar me veten qe t’ia shijosh. Stefan Bizantini, qe ne kohen e tij, ndertoi nje encklopedi te qyteteve antike, e permend map_of_albania1kete vend si vendin e themeluar nga Neoptelemi, i biri i Akilit. Por arkeologet e sotem, nuk e largojne kete qytet me ndertimet e zbuluara atje-me shume se shekulli i IV para Krishtit. Ndersa 2 shekuj para Krishtit, ai mundi qe te prese dhe monedhat e tij. Emri i qytetit del edhe ne trajten Bulis ne ngjarjet e viteve 49 – 48 p. Kr., kur ai iu dorezua ?ezarit. Ka shume referenca per statusin e qytetit nga historianet, por nje fakt dihet mire se ai u be pre e pla?kitjeve te vazhdueshme, per shkak te rendesise se tij.

Price: 800 Lekë
Buy this product
800 Lekë

Product Details

  • Publisher: Migjeni (2004)
  • Published in: 2004
  • Language: Albanian
  • ISBN-10: 99943-672-0-X
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 120
  • Book dimensions: 135 x 203 x 10 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania