Buy this product
1200 Lekë

Budallai ( Published by: Ombra GVG in 2020 )

Translator:  Artan Meçi

"Budallai" është legjenda e paharrueshme e një burri, e një gruaje dhe e një kombi të ndarë. Megjithëse nuk ështe një roman drejtpërdrejt mbi genocidin Armen, kryevepra e Raffit është po aq e rëndësishme për të kuptuar kontekstin historik nën Perandorinë Osmane në fund të shekuliit të 19-të. Ngjarjet e romanit vendosen në sfondin e luftës Ruso-Turke mbas vitit 1877, shumë kohë para fillimit të masakrave masive. Nëpërmjet veprave të tij Raffi, bëri thirrje për veprim, unitet dhe mbështetje tek vetja. Shumë nga kritikat adresuar komunitetit armen të kohës; janë problematika po aq të rëndësishme edhe sot për popullin armen. Ai parashikoi se çfarë do të ndodhte me kombin e tij nëse vetë ai populli nuk do të ngrihej që të kërkonte ndryshimin e fatit, që fuqitë e mëdha kishin përcaktuar për të.

Price: 1200 Lekë
Buy this product
1200 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2020)
  • Published in: 2020
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 06 277 2
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 422
  • Book dimensions: 135 x 210 x 32 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania