Buy this product
1000 Lekë

Bota si vullnet dhe përfaqësim ( Published by: Plejad in 2016 )

Author:  Artur Shopenhauer
Translator:  Dritan Thomollari

Kushdo që lexon këtë libër, në fundin e tij nuk ka për të ngelur po i njëjti person. I ndodhi Tomas Mann-it gjatë kohës që po shkruante kryeveprën e tij "Mali magjik" e një gjë të tillë ai e rrëfen gjithë mallëngjim. I ndodhi Niçes, kur ishte 20-të vjeç, duke determinuar njëherë e përgjithmonë, qoftë edhe si kontrast, drejtimin e filozofimit të tij kah optimizmit. I ndodhi edhe Gëtes, ashtu siç tregon vajza e tij Ottilia, teksa e shihte babain e saj të rrinte gjithë ditën me "Botën" në dorë, e ta lexonte me një zjarrmi të atillë që ajo nuk e pat parë kurrë ndonjëherë. Diçka e tillë u ka ngjarë edhe një numri të madh njerëzish të tjerë, gjenialë ose thjesht lakmitarë për dije e të hapur ndaj një formimi fisnik. Do t'u ndodhë përsëri edhe shumë të tjerëve në të ardhmen, e të gjithë do t'i jenë mirënjohës autorit për provimin e një përvoje unike dhe fortësisht të çmuar, përfundimi i së cilës nuk mund të jetë tjetër përveçse një rigjenerim i mëndjes dhe i zemrës.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Plejad (2016)
  • Published in: 2016
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-183-23-1
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 400
  • Book dimensions: 140 x 205 x 29 mm

More About the Author

Artur Shopenhauer -

All rights reserved. © 2015 Library Albania