titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Ky është një libër krejt i veçantë për bibliotekat tona. Mendjet më të ndritura të botës i hedhin syte nga ne shqiptarët dhe shtrojnë disa nga pyetjet më thelbësore për shekullin e ri. A ishte tragjedia e Kosoves vetëm një shprehje e çmendurisë së Milloshevicit, apo ishte akti final i ballafaqimit të gjatë midis shqiptarëve dhe serbëve, apo paralajmerimi i një tragjedie të tmerrshme planetare si pasojë e përplasjes mes myslimanizmit dhe krishtërimit? Përg jigjet shkojnë përtej fuqisë së shqiptarëve për ta përcaktuar fatin e ardhshëm të botës. Për sa na përket ne, mund të thuhet vetëm se në përgjithësi, ashtu siç shkruan Vaclav Havel, ata e ndiejnë veten shqiptarë.
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
A ka vetëm një zot? Pse duhet të vuajnë njerëzit? Çfarë ndodh mbasi vdesim? Miliarda njerëz në mbarë botën e gjejnë kuptimin te feja, por cilat janë idetë që i mbështesin këto besime dhe si janë zhvilluar ato? I shkruar me një gjuhë të thjeshtë e të kuptueshme për të gjithë, Libri i besimeve fetare parashtron gjithë besimet e mëdha të botës me shpjegime të shkurtra e të sakta që na njohin me parimet themelore të doktrinave fetare. Është i pajisur me ilustrime të veçanta që u japin krahë perceptimeve që kemi për besimet fetare.
Price: 2500 Lekë
titleToAlt
Është shkruar në nder të përrallave klasike që nuk vdesin kurrë dhe që fëmijët e gjithë botës i kanë shijuar në epoka të ndryshme. Së nashku me pikturat e bukura për të tëerhequr vëmëndjen e tyre, këto përralla vijnë me fjalë të shpjeguara, në fund të faqeve me qëllim pasurimin e fjalorit të fëmijëve
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Letërsia malazeze është pak e njohur në Shqipëri, ndonëse jemi vënde fqinjë. Vëllimi me poezi të zgjedhura malazeze që po i jepet në dorë sot lexuesit shqiptar me titullin kuptimplotë "Rrugët gjithnjë diku të çojnë..." është një mundësi e mirëpritur për të njohur e për të shijuar krijimtarinë poetike që na e sjell nga Mali i Zi me një gjuhë të pastër shqipe përkthyesi i talentuar Dimitrov Popoviq. Në këtë përmbledhje poetike janë përfshirë 105 poezi të përzgjedhura nga 40 prej poetëve më në zë të Malit të Zi.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Këto përralla të bukura , në format të shkurtuar , u drejtohen sidomos prindërve të rinj , që ata t’i mësojnë lehtësisht për t’ua rrëfyer pastaj fëmijëve të tyre.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Poeteka ështe revistë letrare dhe kulturore , është pjesë dhe partner i rrjetit të revistave kulturore europiane.Veprat artistike të këtij numri janë përzgjedhur nga krijimtaria e Andy Warhol në 30 - vjetorin e ndarjes nga jeta.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Themelimi i Institutit Politik të Studimeve Humane ka për qëllim botësimin intesiv të mendimit dhe disiplinave të tij në trevat shqiptare. Këtij synimi i ka paraprirë botmi, në vitin 2012, i disa eseve nën titullin Publikja Shqiptare. Ndaj dhe botimin e parë të Institutit e kemi titulluar Publikja shqiptare 2. Shfaqja e një vëllimi të dytë me këtë emër kërkonte ribotimin e saj, kësaj here të pajisur mee numër, me numrin 1. Simbolikisht kjo do të thotë shumë: institutiocionalizimet kanë gjithnjë në bazë të tyre një punë të paemërtuar, të paregjistruar. Shënjuesi i kësaj pune në këtë rast është deri diku i dallueshëm. Publikja për ne është një koncept i pasur sa dhe prespektiva e numrave natyrorë.
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Ky libër i mrekullueshëm dhe i këndshëm është ndërtuar në mënyrë të tillë që të ndihmojë fëmijët e vegjël të mësojnë numrat dhe format në një mënyrë të këndshme dhe të gëzueshme. Çdo faqe shoqërohet me ilustrimet plot ngjyra dhe me fjalët përkatëse. Metoda ofron një mënyrë të thjeshtë dhe interesante qe fëmija te mesoje fjalët e reja.Ky format i madh, është hartuar enkas për t'u përdorur në një mjedis mësimdhënës.
Price: 600 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania