titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
E degjon! Me zë të lartë po na thërret që të shkojmë edhe ne atje, të bashkohemi me të, dhe nata veshëngrehur që çdo gjë përgjon, mundohet të na thotë, të na përshpërisë me mundim, prej dallgëve që e pengojnë, atë thirrjen e saj të fshehtë, të paqartë, të pashjeguar...
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Ndonjëherë nuk merr rëndësi për letërsinë vetëm dita e lindjes apo e vdekjes së një shkrimtari, por edhe dita e lindjes së veprës së tij. Botimi i këtil libri është, pa dyshim, rast për t’u festuar: ditëlindja në shqip e poetit Paul Clean, për herë të parë, përmes vëllimit poetik “ Lulëkuqja dhe kujtimi”, që e bëri atë të njohur në të gjithë hapësirën gjermanishtfolëse e më pas kudo në botë. Autori më domethënës i lirikës simboliste dhe surrealiste gjermane na shpërfaq, që në poezitë e tij para, të të parit vëllim poetik ‘’Lulëkuqja dhe kujtimi”, kualitetin e lartë të vargjeve; këtu çdo poezi është një vepër arti më vete, dhe jo aq e thjeshtë për tu kuptuar nga çdo kush versi poetik endet midis jetë dhe vdekjes, midis kujtimit dhe harresës, midis luleve që çelin dhe zjarrit zhuritës, polaritet ky që kuptohet qysh në titullin e vëllimit.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Kjo , asht receta e jetës m’tha nana sa më mbante në krah kur lotoja mendo për ato lulet që mbjell në kopsht për çdo vit ato do të mësojnë që edhe njerëzit gjithashtu duhet të fishken bien rrënjëzojnë lindin që të lulëzojnë
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Miliona vjet evolucion asgjë s’ka ndryshuar! Shtohen besimet fetare, rregullat kushtetutat, tabutë, kurthet. Ndërsa dashuritë prej kohës së Evës, kthyer në përndjekje. Si fluturat poshtë gurëve, fshihen se mos vriten!
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Uni im, në natë, me vdekjen hipotetike, nën re surreale lart,sublimon. Për shkak të rastësisë a të profecisë, Absurdes së jetës, Çmendurisë... Hidhem në çart nga kati 107!(Çfarë ka të jashtëzakonshme, heroike unikale, në një vdekje imagjinare?!) Qielli u zbraz. Shoh atje, yjësinë me bisht... Çmijëvjeçar jeton, Njerëzimi? Krisht!
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Moto Jete 2018
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Si meteorë do të shuhen trupat tanë një ditë. Dhe shpirti ynë do të fluturojë në qiell sa herë të vijë pranvera. Kur ne të kemi ikur nga eshtrat e pleqta, ( si mijëra yje të vegjël) fosfori që do të ndriçojë netët e harresës do të jetë dashuria jonë! Pastaj era e ngrohtë e prillit me zë të ëmbël do të rëcitojë ende vargje që shpirti im do të thurë për ty!
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Kam patur kënaqësi e emocion të veçantë kur jam njohur me poezinë e 16 vjeçares Fatma Jasimi. Poezia e saj ka bukurinë e freskinë e moshës pranverore të autores, ka befasinë e figurave të bukura letrare, ka thellësinë e mendimit të një gruaje të pjekur, ka dashurinë e pa fajshme të një zemre të kulluar, ka pasurinë e motiveve që i mbledh me kujdes e delikatesë si margaritarë. Urime mikja jonë më e re ne udhën e poezisë.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Për Kolgecajn, për lagjen, për shtëpinë ku u rrita, për oborrin, për këngët dhe anektodat, për gjithçka më merr malli. Për çdo rrugë e për çdo gur, në bjeshkë e në veri. E due më shumë jetën, me kënaqësinë që më erdhi. Dikur çdo mëngjes i jepja besën vetes. Mos u tjetërso por kontrolloje veten. Nuk kesh e keqja e askujt në jetën time, por as me të keqen s’u pajtova kurrë. Ky do të jetë amaneti im, për pasardhësit e mi.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Poezitë e Ilir Hysenaj i lexoj kurdoherë më interes sepse më japin ndjesinë e mirësisë, shqetësimit për të mirën, si vlera e parë qytetare. Janë një dialog poetik me veten dhe me tjetrin. Natyra, qëniet e gjalla, njerëzit, i gjithë universi janë aty si një skenë e madhe ku ne luajmë dramën tonë të jetës së përditshme. Një poezi e ndërtuar me mjete realiste, me detaje të prekshme që përbëjnë gjuhën tone komunikuese me botën, përtej dhe brenda fjalëve. Ka një konkretësi njeriu në poezitë e tij, duket sikur e prek shpirtin njerëzor me duar, pa e dëmtuar, pa e plagosur por gjithsesi duke e kuruar në ndjesitë e poetit që shqetësohet për veten dhe tjetrin, në një hapesirë dhe kohë ku ke dëshire të lëvizësh.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Më duhet patjetër një shami, mëngjesit të fshij lotët, sepse në këtë botë gënjeshtare e vërteta ka qënë gjithmonë e vogël.
Price: 300 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania