titleToAlt
Njerëzor, tepër njerëzor është një libër tjetër për shpirtra të lirë, nga Fridrih Niçe, i përkthyer nga Taulant Hatia. Shkëputur nga Hyrja:Në fillim Niçe kishte menduar që ta botonte librin Njerëzir, tepër njerëzor, si anonim, pa vendosur emrin e tij në koperinë, madje disa nga arsyet pse, i tregon Rikard Vagneri me në të letrës që botohet në fillim të këtij libri. Kjo është edhe një magnet që të thith e të fut në libër. Niçja e hoqi këtë dedikim në botimin e vitit 1886, duke i shtuar parathënien e përfshirë edhe në botimin tonë. "Për veten time, shkruan Niçe, asgjë nuk m'u duk më e mirë sesa kur mbeta i lidhur fort pas qëllimit, domethënë: kur përdora të gjithë kohën e jetës për të, duke përsosur arsyen time dhe u rashë pas gjurmëve të së vërtetës, në llojin dhe mënyrën siç e kisha shkruar unë..."
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Quaj pjesëtim të ndjesores këtë sistem të pahjeve ndjesore që bëjnë të shihen njëherazi ekzistenca e një të përbashkëte dhe prerjet që përcaktojnë vendet dhe pjesët përkatëse. Kjo shpërndarje e pjesëve dhe vendeve themelohet mbi pjesëtimin e hapësirave, kohëve dhe formave të veprimtarisë që përcakton vetë mënyra se si ndonjë e përbashkët i ofrohet pjesëmarrjes dhe sesi këta apo ata marrin pjesë në këtë pjesetim. Qytetari, thotë Aristoteli, është ai që ka pjesë në faktin e të qeverisurit dhe të qenit i qeverisur. Por..
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Vijne shumë, për te brendshmet përjetime pyesin, Nëse memeci ha karamele- Cila gojë do ta përshkruajë këtë shije? Gjuhën e memecit e kupton vetem memeci, Si i urti gezimin e tij. Atë vetëm i urti e sheh. Jo nga fjalët e shkruara, por përmes përjetimit: Kur nusja të pret krahëhapur të gjithë tëftnarit zhduken. Atë që mund ta shikosh, nuk mund ta tregosh; Ajo që thuhet, nuk mund të dëgjohet; Atë që mund ta degjosh, nuk bën ta shpjegosh. Pse janë atëherë gjuha, sytë, veshët? Ajo që eshtë plot, bëhet e zbrazët;Ajo që është e zbrazët, mbushet. Bosh, plot- asgjë nuk mund të jetë themeli. Ky është, pra, përjetimi. Ç'mrekulli! Kqtë askush nuk ka mundur ta tregojë. Tregojë- e megjithatë ky është sekret. As Knrani, as Vedat nuk munden ta shprehnin këtë. Nëse do ta tregoj unë - cili do të degjojë ateherë?
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Dashuria nuk përcaktohet nga sasia, po nga cilësia. Dashuria rritet kur ju e ndani me dikë/ dhe vdes kur e mbani në vetvete. Nëse jeni dorështrënguar në dashuri -ajo do të shuhet. Harxhojeni veten tuaj. S'ka rendesi kujt ia jepni dashurine tuaj - ky mendim e varfëron mendjen. "Do t'ua fal dashurinë njerëzve me cilësi të caktuara", -thotë koprraci. Ju nuk e kuptoni se brenda jush ka shumë dashuri, një re e tërë, për të cilen s'ka rëndësi vendi ku do të derdhet: mbi gurë, kopshte, oqean.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Pastrimi është një meditim më i thellë se përgatitja. Njeriu do ta kishte të lehtë të përgatitej, por pastrimi presupozon një zhytje më të thellë në meditim, zhytje të plotë, që të transformohet gjithcka e padenjë tek njeriu. Të gjitha ndjenjat si urrejtja, zilia, makutëria kanë energji. Kur këto ndjenja zhduken, energjia e çliruar ju jepet në formë të pastër. Kurse ndjenjat e padenja me të vërtetë mund të zhduken. Makutëria shndërrohet në mëshirë e bujari, urrejtja - në dashuri. Të gjitha të metat shndërrohen në një kopsht të lulëzuar.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 700 Lekë
titleToAlt
"Vazhdimisht jam i bindur për gabueshmerinë time."... "A do të arrij të bëj diçka? Nuk e di." Qoftë Jungut në vitin 1906, qoftë Feren-cit me 1911, Frojdi nuk ua fshehu çështjet që trajtoi në lidhje me atë që do të ishte zanafilla e një revolucioni të pashembullt, psikanaliza. Frojdi cilësohet para se gjithash si një "person intuitiv", që përdor një metodë "empirike" që nuk shkon mirë me teorinë, tek e cila ai vazh¬dimisht nuk ka besim. A mund të harrohet kjo? Libri Si ta kuptojmë Frojdin i propozon lexuesit të hyjë në atelienë e Frojdit dhe ta ndjekë atë në gjetjet, endjet apo shpërthimet e tij, në kërkimet apo përparimet e tij, duke rindërtuar gjenezën e zbulimeve më vendimtare që ai bëri, që nga letërkëmbimi voluminoz dhe shkrimet e ndryshme që dëshmojnë për tëresinë e çështjeve dhe të intuitave të cilat shënuan lindjen e psikanaiizës. Ky rrugëtim përmes etapave të mëdha të mendimit frojdian synon të na kujtoje se përçapja e ndërmarrë nga Frojdi nuk është as e ngurtë as dogmatike, sepse shumë shpejt ai u bind se kushti absolut për çdo pacient për të fituar vendin e tij të veçantë dhe të pavarur qëndron në një pozicion të analistit që përjashton çdo pretendim për pushtet apo njohje mbi tjetrin. Po kjo, a mund të harrohet?
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Historia në rrokullisjen e saj e bekon njerëzimin me individë të shquar, që me mendimin dhe jetën e tyre sjellin një ndryshim jo vetëm për njerëzit e kulturës dhe kohës kur jetojnë, por gjithashtu dhe për brezat që do të vijnë, e një nga mëndjet më të mëdha që Gjermania ka shfaqur të pashlyeshme në gjithë mendimin e sotëm bashkëkohor
Price: 700 Lekë
titleToAlt
Demokracia konsiderohet gjerësist si sitemi më i mirë politik i imagjinuar. Nuk e ekzagjërojmë kur themi se demokracia është bërë një fe laike besimi më i madh politik mbi tokë. Të kritikosh idealin demokratik është të rrezikosh të të konsiderojnë armik të shoqërisë së civilizuar. Por kjo është pikërisht çfarë Karel Beckan dhe Frank Karsten propozojnë. Në këtë libër provokativ dhe mjaft të lexueshëm, ata sulmojnë tabunë e fundit politike: idenë se shpëtimi ynë varet nga demokracia. Me argumente të thejshta dhe të drejtpërdrejta ata tregojnë se demokracia në kontrast me besimin popullor, nuk të çon në liri, civilizim,porsperitet,paqe dhe sundim të ligjit por në të kundërtën: në humbje të lirisë, konflikte sociale, shpenzime qeveritare marramëndëse shoqërore vullnetare.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Një kritikë kuptimplotë e Frojdit dhe frojdizimit nga një dashamirës. Gjithçka bëhet më goditëse sepse është shkruar këndshëm dhe thjesht”
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Marrëdhënia me Frojdin dhe kontrasti mes psikologjive të tyre përbën një sfond tërheqës në këtë libër të vogël por autoritar e mbi të gjitha shumë i lexueshëm
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Një hyrje e kthjellët për filozofin e parë të madh anglez të politikës.
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Idetë vezulluese dhe shembujt e bukur që ofron Julia Annas në këtë libër, të udhëzojë mirë për të mbartur qartësisht, jo vetëm atë që është e pranishme në tëkstet dhe mendimin filozofik të Platonit (madhështinë, sfidën lojcakërinë), por mënyrën se si janë lexuar historikisht dialogët e tij, mbi të gjitha, arsyen pse Platoni mbetet edhe sot materie për lexuesin modern.
Price: 600 Lekë
titleToAlt
I prerë, elegant dhe me plot shkëndia në mënyrën se si bën filozofi, kjo hyrje e shkurtër e Julia Annas-it, që bën hapa përpara larg çdo mënyre kronologjike konvencionale që lidhet me organizimin e lëndës rreth filozofisë antike të grekëve dhe romakëve, për të aritur kësisoj drejt e në zemër të problemeve njerëzore, të cilat shtrihen nga marrëdhënia mes arsyes dhe ndjenjës deri tek objektiviteti i të vërtetës. Nuk besoj se ka një mënyrë tjetër më të mirë për ti filluar këto lexime
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Me këtë libër Steve Bruce ka kryer një punë të shkëlqyer tek një detyrë e vështirë,- punën e të hartuarit të një libri përmbledhës në këtë disiplinë kaq të gjerë e të hapur, siç trajtohet sot sociologjia. Janë të katë sociologët që do të mundeshin t’ia dilnin me kaq sukses dhe siguri këtij teksti dhe kësaj mënre të shkruari. Idetë dhe arsyetimet e tij janë nxitëse dhe të paraqitura zgjuarsisht, ndërsa parashtrimi i lëndës dhe stili, ngjallin admirim, ashtu siç i gjejmë të trajtuara në këtë libër.
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Çdokush që dëshiron të mbërthehet pas kënvështrimit të mbramë filozofik të Wittgentein-it, besimit të tij reth natyrës së mendimit fhe gjuhës si dhe shumë prej të pashpërfillshmeve (ndonjëherë të keqkuptuara, por që më shpesh të hutojnë) ide të tij mbi filozofinë e mendimit nuk mund të bëjë gjë më të mirë sesa të fillojë me këtë libër.’
Price: 600 Lekë
titleToAlt
I qartë dhe i gjallë... ofron një thellim në arritjet dhe dështimet e gurrës ideologjisë angleze
Price: 600 Lekë
titleToAlt
I shkruar qartë, i kuptueshëm gjithëpërmbledhës dhe një udhërrëfyes i besueshëm drejt poleëmikave të rëndësishme
Price: 600 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania