titleToAlt
Karli XII arriti me kalë, i shfytyruar dhe me mjekrën, që e kishte lënë t’i rritej, në qytetin e Shtralzundit. Ç’të ishte kjo, një ikje apo një kthim në atdhe? Mbreti i Suedisë ndodhet përsëri në truall suedez, pas një qëndrimi prej shumë vjetësh në Turqi, së fundmi si mik i sulltanit në afërsi të Adrianopolit. Si mik apo si i burgosur? E vërteta është që një miqësi e tillë nuk kishte për të ekzistuar, sikur të dy ata të mos kishin një armik të përbashkët: Pjetrin e Madh të Rusisë.
Price: 1200 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania