titleToAlt
Botimi i pestë i "Neurologjia dhe Neurokirurgjia të llustruara" është përditësuar dhe rishikuar tërësisht, veçanërisht aty ku ka patur zhvillime në kuptueshmërinë e patogjenezës së sëmundjeve neurologjike dhe në menaxhimin neurologjik dhe neurokirurgjik të pacientëve. Libri përmban udhëzues klinikë aktualë, përfshirë rekomandimet nga Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Përsosmërinë Klinike (NICE) i Mbretërisë së Bashkuar. “Neurologjia dhe Neurokirurgjia të llustruara" është ideal për studentët e mjekësisë dhe mjekët e rinj. Dhënia e shumë informacioneve në mënyrë të qartë dhe me pak fjalë, por gjithëpërfshirëse, shoqërohet me ilustrime të qarta, që mbahen mend lehtësisht, duke ndihmuar qartësimin e disa temave në fushën mjekësore, të cilat studentët i shohin si të vështira dhe të pamundura për t'u përvetësuar. Thjeshtësia dhe qartësia e diagrameve të këtij teksti e përcjell informacionin në mënyrën më të memorizueshme se çdo tekst konkurrent.
Price: 7500 Lekë
titleToAlt
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Nëse keni vuajtur nga ndonjë sëmundje kronike, dijeni që nuk jeni vetëm. Përkundrazi, jeni një nga miliona njerëzit që përballen me simptoma misterioze, të cilat komuniteti mjekësor ka filluar t'i lidhë me gjëndrat tiroide. Deri tani, njerëzimi ka pritur më shumë se njëqind vjet që mjekësia të gjejë zgjidhjen përfundimtare për sëmundjen e tiroideve, por nuk ka ndodhur. Edhe mjekët më të mirë nuk e kanë zbuluar ende se ç'fshihet pas vuajtjeve tuaja. Tiroiditi hashimoto nuk do të thotë se trupi po sulmon veten. Edhe për kancerin e tiroideve nuk dimë shumë gjëra. Nuk është fundi i botës, nëse nuk i ke më tiroidet. Sëmundja e gjëndrave tiroide nuk është e trashëguar. Diagnozat e ditëve të sotme nuk i shpjegojnë aspak gjithë ato vite vuajtjeje nga simptoma misterioze. Kuptimi që fshihet pas sëmundjes së tiroideve, një sëmundje kaq e përhapur së fundmi, është shumë më i thellë nga sa dimë ne. Të dhënat që do të lexoni në këtë libër, as i keni lexuar dhe as i keni dëgjuar më parë. Ka ardhur koha ta merrni situatën nën kontroll dhe të bëheni ekspert për gjëndrat tiroide. Zbuloni arsyet e vërteta dhe rrugën e shërimit për dhjetëra simptoma dhe gjendje, si: dhimbjet, ankthin dhe depresionin, sëmundjet autoimune, turbullirën mendore dhe mungesën e përqendrimit, kancerin, virusin epstein-barr, ndërlikimet gjatë shtatzënisë, mbilodhjen, mononukleozën, fibromialginë dhe sindromën e lodhjes kronike, rrallimin dhe rënien e flokëve, tiroiditin hashimoto, dhembjet e kokës dhe migrenën , aritminë, marramendjen, hipertiroidizmin, hipotiroidizmin, simptomat e menopauzës, shtimin e papritur në peshë, çrregullimet me gjumin, shpimet e mpirjet etj.
Price: 1300 Lekë
titleToAlt
Pandemia e CoViD-19-s mund të jetë emergjenca shëndetësore më e rëndësishme e epokës sonë. Na zbulon kompleksitetin e botës që popullojmë, të logjikave të saj sociale, ekonomike, ndërpersonale dhe psikike. Kjo që po kalojmë ka karakter mbiidentitar dhe mbikulturor. Kërkon një përpjekje fantazie që në një regjim normal nuk jemi mësuar ta kryejmë: ta shohim veten të lidhur pazgjidhshmërisht me njëri-tjetrin dhe të mbajmë parasysh praninë e tyre në zgjedhjet tona individuale. Në pandemi, mungesa e solidaritetit është, para së gjithash, një e metë imagjinate. Në pandemi, jemi një organizëm i vetëm, një komunitet që përfshin tërësinë e qenieve njerëzore.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
"Mënyra e lehtë e Alen Kerit" është metoda më e suksesshme e të gjitha kohërave në fushën e lënies së duhanit. Ajo u ka ardhur në ndihmë miliona duhanpirësve anekënd globit. Ata e kanë lënë duhanin menjëherë, lehtësisht dhe përgjithmonë. "Lëre duhanin tani" është prezantimi më i fundit dhe më cilësor i metodës. Është një format më i përditësuar, më i qartë dhe më lehtësisht i asimilueshëm nga lexuesit. Ky libër jua bën më të lehtë se kurrë më parë çlirimin nga varësia e duhanit. Kur ndiqini “Mënyrën e lehtë të Alen Kerit", nuk ju nevojitet forcë vullneti për të lënë duhanin, pasi ajo eliminon dëshirën për të tymosur. Kjo metodë zhduk frikërat që ju mbajnë të mbërthyer në kurthin e nikotinës dhe, pasi ta lini, nuk do t'ju shkojë më mendja për cigare. Ajo funksionon për ata që pinë shumë duhan, por edhe për ata që pinë cigare herë pas here. Nuk përdoren teknika tronditëse, ju mund të tymosni gjatë leximit të librit dhe nuk do të shtoni në peshë pasi të lini duhanin.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Infektivologjia është pasuruar së fundmi me mundësi novatore diagno-stikuese dhe terapeutike. Edicioni i dytë i librit "Manuali i sëmundjeve infektive" pasqyron këto ndryshime të thella, ndërsa njëkohësisht, ruan qëndrimin origjinal, të bazuar në qasjen ndaj aparaturave. • Vëllimi është zgjeruar me pesë kapituj të rinj: "Semiotika e sëmundjeve Infektive dhe ekzaminimet diagnostike e mikrobiologjike", "Analiza laboratorike dhe ekzaminime instrumentale" (me video shpjeguese per kryerjen e hemogazanalizës, biopsisë osteomedulare, punksionit lumbar (rakicenteza), paracentezës, biopsisë hepatike dhe torakocentezës), "Imunoprofilaksia aktive dhe pasive", "Infeksionet prevalente në zonat tropikale", "Infeksionet në ambientet e vuajtjes së dënimit". • Kapituj të tjerë ("Bakteremia, sepsisi dhe shoku septik") janë rishkruar plotësisht. Në të gjithë kapitujt janë përditësuar të dhënat epidemiologjike të sëmundjeve të ndryshme dhe janë shtuar patologjitë e njohura së fundmi (për shembull, ajo MERS). • Autorë të rinj (kolegë të nderuar universitarë dhe spitalorë) e kanë pasuruar këtë edicion me kontributin e tyre të vyer. • Vëllimi plotësohet me përmbajtjen e dedikuar shtesë në faqen online (foto, test vetëvlerësimi, raste klinike, video). Ky manual, që ka lindur nga bashkëpunimi i më shumë shkollave të infektivologjisë, iu drejtohet kryesisht studentëve dhe të sapo diplomuarve në sëmundjet infektive, por mund të jetë një instrument i dobishëm konsultimi edhe për mjekët e disiplinave të tjera.
Price: 5000 Lekë
titleToAlt
Ky libër është një burim unik i informacionit më të fundi t në çdo aspekt të shpëtimit, menaxhimit të traumës dhe kujdesit të frakturave në politraumë/pacientë me dëmtime multiple. Kontrolli Kirurgjikal i Dëmtimeve në traumë është prezantuar në mënyrë llogjike dhe sistematike duke e ndarë trajtimin në faza. Qëllimi i përbashkët është trajtimi në rradhë të pare i gjëndjeve jetë-kërcënuese, më pas trajtimi i frakturave serioze pelvike dhe të ekstremiteteve, që kërkon bashkëpunim ndërmjet të gjitha disiplinave të rëndësishme dhe nënspecialiteteve të përfshira në kujdesin e pacientëve të politraumatizuar, prandaj dhe libri ka karakter multidisiplinor. Ky libër është shkruar nga pionerë të fushës dhe autorët janë të gjithë ndër ekspertët më të vlerësuar. Botimi i dytë, një version i rishikuar dhe i përditësuar i librit "Menaxhimi i Kontrollit të Dëmtimeve në Pacientët me Politraumë" do të jetë shumë i dobishëm për të gjithë klinicistët të cilët duhet të vlerësojnë ndërhyrjet jetëshpëtuese kundrejt rrethanave kërcënuese për ekstremitetin, duke përfshirë personelin e urgjencës, kirurgët e traumës, kirurgët ortoped-traumatolog dhe anestezistët.
Price: 6800 Lekë
titleToAlt
Libri "Udhërrëfyes për një shtatzëni të shëndetshme" është një burim i besueshëm dhe shumë i rëndësishëm për prindërit e ardhshëm. Në këtë libër do të gjeni: këshilla mjekësore për nënat dhe baballarët e ardhshëm; informacione për planifikimin e shtatzënisë dhe problemet e fertilitetit; informacione javore për rritjen dhe zhvillimin e fetusit; përgjigje për pyetjet e vështira ose të sikietshme; këshilla për ushqyerjen, ushtrimet gjimnastikore dhe shtimin në peshë; këshilla praktike për punën, udhëtimet dhe prindërimin..
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
METODA AVANGARDE E SHERIMIT Nëse jeni sëmurë dhe mjekët nuk e gjejnë dot shkakun e sëmundjes suaj, a do të prisni edhe 20 vite të tjera, përpara se shkenca të zbulojë shkakun e vërtetë të vuajtjes suaj dhe mënyrën për ta kuruar atë? A nuk është më me vlerë nëse dikush ju ndihmon që të shëroheni - tani? Anthony William ndan njohuritë e tij revolucionare lidhur me arsyet e vuajtjeve tona dhe mënyrën se si të shërohemi nga më shumë se 20 sëmundjet më të përhapura: ADHD (mungesa e vëmendjes dhe hiperaktiviteti) Lodhja e gjëndrave mbiveshkore Autizmi Sëmundjet autoimune Sindroma e lodhjes kronike Depresioni dhe ankthi Diabeti Çrregullimet e tretjes Virusi epstein-barr Fibromialgia Sindroma e zorrës poroze Lupusi Sëmundja "Lyme" Simptomat e menopauzës Migrena Skleroza multiple Çrregullimi i stresit posttraumatik Artriti reumatoid Marramendja dhe tinitusi
Price: 1300 Lekë
titleToAlt
Teksti që po ju paraqitet, është përmbledhje e mësimeve që kemi zhvilluar mbi këtë lëndë me studentë dhe mjekë, që prej vitit 1956. Ky libër mbi Tuberkulozin osteoartikular është zhvilluar pas përvojes sime 60-vjeçare si specialist në këtë fushë. Teksti i përgjigjet kryesisht programit të luftës kundër T.B.Q mbas diskutimit dhe konsultimit të PKT. Besoj se do t'u vlejë jo vetëm studentëve, por edhe çdo mjeku për t'u konsultuar, sa herë që do ta shohë të nevojshme. Ai mund t'u shërbejë si 'Vademekum' edhe mjëkeve pneumologe; që të njohin Tuberkulozin si sëmundje të organizmit.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 8000 Lekë
titleToAlt
Price: 7000 Lekë
titleToAlt
Price: 8500 Lekë
titleToAlt
Mjekësia ligjore mendohet se më shumë se shkencat e tjera integrohet me të vërtetë në evolucionin që ndodh në çdo periudhë kohore. Në librin “tranzicioni shqiptar në lupën e mjekësisë ligjore”, paraqiten në radhë të parë veçoritë mjekoligjore të ngjarjeve të shumta të periudhës së tranzicionit në vendin tonë.
Price: 600 Lekë
titleToAlt
Një mësim i vyer për jetën ...megjithatë, diçka të së ardhmes nuk e anashkaloj dot: vajzën tonë, Kedin. Shpresoj të jetoj aq gjatë sa ajo të më kujtojë. Fjalët sigurisht që jetojnë më gjatë sesa unë. Kisha menduar t'i lija asaj letra, po cfarë t'i shkruaj? Nuk mund ta di se si do të jetë ajo në moshën pesëmbëdhjetëvjeçare. Nuk mund ta di as nëse do ta pëlqejë emrin përkedhelës që i kemi venë ne, por ndoshta ka diçka që mund t'i them atij fëmije që paraqet të ardhmen time. Ajo do të jetojë shumë pak me mua, që kam vetëm të shkuar. Mesazhi im për të është i thjeshtë : "Kur të jesh në një nga ato castet e shumta në jetë, kur do të të duhet të bësh një pasqyrë të vetes, merr një libër llogarish ku të shkruash se çfarë ke qënë, cfarë ke bërë dhe çfarë rëndësie ke pasur ti për botën. Të lutem, mos harro të përfshish në të faktin që ti mbushe ditët e një njeriu në prag të vdekjes, me dashuri të pafundme, me një gëzim të panjohur kurrë me parë për të, një gëzim që nuk rreket të kerkojë më shumë, por qëndron në hije, i kënaqur me aq. Në këtë kohë, kjo është gjëja më e bukur!
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Në këtë libër do të gjeni: 1- Njohuri të përgjithshme, 2- Si ndikojnë parazitët tek strehuesi, 3 - Ndarja e parazitëtve sipas virulencës, 4 - Njëqelizorët, 5 - Krimbat, 6 - Teniet, etj.
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Infeksionet salmoneloze janë sëmundje që shkaktohen nga bakteret e gjinisë Salmonela, të cilat bëjnë pjesë në fisin escherichiae që i përket familjes së enterobaktereve (enterobakteriaceo). Të parën etiologji bakteriale salmonelozën si sëmundje e ka zbuluar Gartmer 1888 gjatë një shpërthimi të madh toksikoinfektiv. Ai veçoi prej mishit të përdorur si ushqi dhe shpretkës së njerëzve të vdekur, bakteret shkaktare dhe nga viti në vit u vërejtën raste të tjera sëmundjeje të shkaktuara nga këto baktere, numri i të cilave rritej vazhdimisht. Këto baktere e kanë marrë emrin nga mjeku amerikan Daniel Elmer Salmon (1850-1914). Bakteret e gjinisë Salmonela janë shumë të përhapura në natyrë dhe rezervuari i tyre kryesor janë shpendët e llojeve të ndryshme, kafshët mishngrënëse e barngrënëse, derrat dhe brejtësit.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Pikturat e qarta dhe artistike të Netërit për këtë libër janë përgatitur në formë të përshtatshme, që derisa studioni dhe mësoni anatominë e njeriut, të mund t'i plotësoni dhe ngjyrosni. Përcillni arteriet, venat dhe nervat përgjatë shtrirjes dhe degëzimeve të tyre; përforconi dijen tuaj mbi origjinën dhe insercionin e muskujve nga këndshikime të shumta dhe pamje të prerjeve të ndryshme; fitoni njohuritë më të rëndësishme mbi integrimin e organeve individuale në funksionimin e secilit sistem të trupit të njeriut. Anatomia e Netter-it - libri për ngjyrosje ju lehtëson studimin dhe plotëson librat e deritashëm. Nëse jeni duke ndjekur kursin e anatomisë apo, nga kureshtja, dëshironi të dini se si ndërtohet dhe punon trupi i njeriut, le t'ju shoqërojnë veprat artistike të Netter-it në studimin tuaj!
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Të gjitha metodat mjekësore diagnostike dhe terapeutike i nënshtrohen kuptimisht një procesi të pandalshëm të zhvillimit, ashtu që të dhënat mun d t’i përgjigjen vetëm gjendjes së diturisë në çastin e përfundimit të librit. Dozimit të medikamenteve në këtë libër, i është kushtuar kujdes i jashtëzakonshëm. Të gjitha të dhënat terapeutike në këtë libër vlejnë vetëm për të rriturit me funksion normal të veshkave dhe mëlçisë. Nuk mund të japim garanci lidhur me të dhënat mbi udhëzimet e dozimeve dhe format e aplikimit. Nga çdo lexues kërkohet kontrolli i kujdesshëm i rekomandimeve të autorit lidhur me preparatet në përdorim, posaçërisht edhe sa i përket indikacioneve, kontraindikacioneve, dozimeve, veprimeve anësore dhe ndikimeve të ndërsjella me medikamentet e tjera! Çdo dozim apo aplikim bëhet në rrezik individual të përdoruesit.
Price: 4500 Lekë
titleToAlt
"Dubin: Interpretimi i EKG-së" është një libër klasik ndërkombëtar, libri më i shitur mjekësor i llojit të vet. Meqenëse libri plotësohet vazhdimisht, po ashtu është edhe libri më i ri mjekësor i EKG-së si dhe libri më i pëlqyer në botë. Formatimi i thjeshtë i librit dhe ilustrimet me ngjyra në secilën faqe, garantojnë kuptimin e shpejtë; sonte e lexon dhe të nesërmen zbaton dijen e fituar, me besim të plotë. Një kapitull i tërë mund të kalohet dhe të përvetësohet vetëm gjatë një seance të shkurtër leximi. Në procesin e të mësuarit të interpretimit të EKG-së, lexuesi arrin një kuptim të thellë të fiziologjisë së zemrës.Theksi duhet të vihet tek të KUPTUARIT e jo tek mësimi përmendsh, në mënyrë që lexuesit të marrin me shpejtësi një dije praktike jetëgjatë, sepse..."Te kuptuarit është çelësi i dijes së përhershme" Pajisni vetveten me shkathtësitë diagnostike, të cilat shpëtojnë jetën e shumë njerëzve. Ky është fati yt. Dhe për këtë të jesh i sigurt, se është i vetmi: Dubin: INTERPRETIMI I EKG-së.
Price: 3000 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania