titleToAlt
Libër me dritare: Libri im i parë me pyetje dhe përgjigje për Dinozaurët. A e dini sa lloje dinozaurësh ka pasur? Duke hapur dritaret, do të mësoni fakte të papritura e të pabesueshme për këto kafshë dhe botën e tyre të mrekullueshme.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Libër me dritare: Libri im i parë me pyetje dhe përgjigje për Botën. A e dini që bota jonë është plot me gjëra të çuditshme dhe të pazakonta? Duke hapur dritaret, do të mësoni fakte të papritura e të pabesueshme për botën që na rrethon.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
E dini që do të mahniteni me krijesat e pabesueshme parahistorike që janë edhe personazhet e këtij libri? Në të do të zbuloni grabitqarët e mëdhenj mishngrënës, barngrënësit gjigantë dhe zvarranikët e famshëm parahistorikë të detit. Ky libër është i veçantë, sepse, nga hipotezat e paleontologëve të ndryshëm, mbërrijmë tek të vërtetat e zbuluara në ditët e sotme, që nuk i kemi ditur më parë.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Edhe më të vegjlit duan të kenë enciklopedinë e tyre, të shkruar me një gjuhë që u përshtatet më së miri, me informacione të gjithanshme, por të shkurtra e të kuptueshme. “Enciklopedia për fillestarë” është ajo që u duhet. Është e punuar me shumë dashuri, ndaj dhe ne nuk vonuam t’ua sillnim lexuesve tanë të vegjël. E veçanta e saj është formati. Në një kutizë janë vendosur 12 libërtha të mrekullueshëm: Si rriten bimët, Planeti Tokë, Bota e nënujit, Trupi ynë, Mbeturinat dhe riciklimi, Egjiptianët, Romakët, Grekët e lashtë, Moti, Kafshë të rrezikshme, Sistemi Diellor dhe Kafshët e fermës. Ilustrimet e këndshme e mjaft të gjetura, me anë të të cilave demonstrohet çdo lloj informacioni, e sundojnë tekstin, në mënyrë që fëmijët të kënaqen e të mos lodhen.
Price: 1800 Lekë
titleToAlt
Doni të njihni mekanizmin më të përsosur? Atëherë nisni një udhëtim plot pasion nëpër trupin e njeriut. Njihuni me mënyrën e funksionimit të organeve më të rëndësisishme, vini re se si realizohen funksionet jetësore, që nga lëvizja deri tek tretja apo riprodhimi. A e dini sa fakte e hollësi të rëndësishme e interesante ka në këtë libër, të shoqëruara edhe me ilustrime? Zbulojini, ç'prisni!
Price: 300 Lekë
titleToAlt
Preke botën e mahnitshme e të mistershme të kafshëve, duke njohur me imtësi e kërsheri faunën e cdo habitati, që nga savana afrikane deri në pole. Mëso për krijesat që banojnë anekënd planetit dhe për mënyrën e tyre të jetesës. Zbulo më të egrat, më të çuditshmet, madje edhe ato që shkojnë pa u vënë re... Këtu ka gjithçka që duhet të njohë çdo i apasionuar pas mbretërisë së kafshëve, shoqëruar me ilustrime e kuriozitete interesante.
Price: 300 Lekë
titleToAlt
Njiheni nga afër historinë e Egjiptit, qytetërimit të madh të lashtësisë që ka aq shumë mistere për t'u zbuluar ende. Pse u ndërtuan piramidat, kush ishin faraonet më të fuqishëm dhe si është e mundur që disa mumje kanë mbërritur deri në ditët tona në gjëndje shumë të mirë? Në këtë libër do të mësoni gjëra interesante e kuriozitete, shoqëruar me imazhe që na dëftojnë se si ishin dhe si jetonin egjiptianët.
Price: 300 Lekë
titleToAlt
Hidhuni ne boten e mrekullueshme te" dinozaureve, te ketyre krijesave te jashtezakonshme qe populluan planetin tone miliona vjet me pare. Zbuloni se si ishin ata, me cfare ushqeheshin dhe si riprodhoheshin, me cilat kafshe e ndanin territorin dhe si evoluan derisa u zhduken ne menyre misterioze. Ketu do te gjeni kersheri pa fund e gjithcka qe ju duhet per te njohur keto kafshe mbreselenese, shoqeruar edhe me ilustrime te mrekullueshme.
Price: 300 Lekë
titleToAlt
Enciklopedia e bimëve mjekësore që do mbani në duar, e shkruar thjesht, është rezultat i studimit, vlerësimit, të" shumë të dhënave nga burime të ndryshme; të autorëve vendës dhe të huaj me njohuri të thella mbi bimët mjekësore, nga studime shkencore mbi përmbajtjen e substancave vepruese biokimike të bimëve dhe studime in-vitro dhe in-vivo klinikale të viteve të fundit. Kjo enciklopedi synon të kontribuojë sa është e mundur në" njohjen, përbërjen biokimike, vetitë farmaceutike dhe përdorimet vetjake të bimëve mjekësore për parandalimin dhe sherimin e sëmundjeve të ndryshme. Gjithashtu është një ndihmës për farmacistët dhe doktorët për të kuptuar veprimet e padëshirueshme të bimëve (efektet anësore) dhe bashkëveprimin e tyre me medikamente të mjekësisë konvencionale. Mund të përdoret nga individë që merren me studimin e bimëve mjekësore, nga përdoruesit shtëpiakë, studentë të degës së farmaceutikës apo mjekë alternative.
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Përse flemë? Përse bën zhurmë tenxherja me presion? Përse na lotojnë sytë kur qërojmë qepë? A flenë peshqit? Përse derdhet qumështi kur zien? A ftohet shalqini në diell? A e ngrohin rrobat e leshit njeriun? Përse gërhasim? Përse fishkëllen êajniku? Si shuan uji? Përse nuk e gudulisim dot veten? A mund të gjendet mosha e pemëve? Përse na mpihen këmbët? Përse ndjejmë këputje pasi kemi ngrënë? Përse na zbardhen flokët? Domatja është frut apo perime?
Price: 450 Lekë
titleToAlt
Ky është një libër plot me risi pedagogjike dhe didaktike për botën e fëmijëve të moshës 7-13 vjeç; ku ngrihen pyetjet e mëdha që bëjnë të vegjlit. Të gjitha këto vijnë përmes një laboratori me pyetje – përgjigje.
Price: 800 Lekë
titleToAlt
“Që në fillim dëshiroj jo vetëm të theksoj, por njëkohësisht edhe të pohoj se ky punim "Leksikon enciklopedik " ka profesionalizëm dhe saktësi në termat që shpjegon dhe përkufizon. Ai është me natyrën e një punimi enciklopedik mbi logjikën . Të krijon përshtypjen e një fjalësi, posa hynë në brendësi e kupton se kemi të bëjmë me një punë që jep mundësi të kuptohen thellë në rrafshin logjik dukuri dhe mënyra procedimi logjik të shoqërisë. Ky punim pra është përtej një enciklopedie terminologjike të logjikës, punimi në fjalë është një hapje drejt shkencave humane dhe sociale në përgjithësi. Kjo ndodh sepse ai me të drejtë udhëhiqet nga parimi që logjika është e vështirë që të ndahet si me thikë nga shkencat tjera humane që na ndihmojnë të kuptojmë shkencat dhe natyrale sikurse janë antropologjia, teoria e njohjes, epistemologjia, historia e shkencës etj. Besueshmëria në vlerat e këtij punimi, në të vërtetë të këtij "Leksikon enciklopedik mbi logjikën" bëhet më e konsiderueshme për shkak se autori i tij ka tashmë në përvojën e vet profesionale, veç të tjerash edhe hulumtime serioze dhe të qenësishme në fushën e bazave të logjikës, për të cilën ai edhe ka botuar një vepër fundamentale, të cilën e kam lexuar me kujdes, e kam recensuar, e kam promovuar në botën shqiptare, specifikisht në Shqipëri. Pra, autori vjen te leksikoni i tij me një njohje të gjerë të universit konceptual të shkencave logjike dhe sociale, si dhe me një thellësi të lavdërueshme të përmbajtjes semantike të fjalëve që ai i merr në konsideratë. Gjithashtu është me rëndësl të veçantë, jo vetëm të theksohet, por edhe të përceptohet se prof. dr. Avni Presheva, kujdeset që parimin e tij sistematizues në rendin alfabetik e ruan sipas fjalëve, por në parashtrimin e tyre ai fut edhe dije mbi autorë të ndryshëm themelues të koncepteve logjike, filozofike e teorike. Po ashtu, ai jep në verisione në gjuhë të ndryshme kryesore ballkanike e europiane dhe verisionin shqip të konceptit që hulumton, dhe atje ku e ka gjykuar shtjellon më gjërë shpjegimet e veta origjinale.”- Me respekt akademiku Artan Fuga.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Kuçova 2005
Kuçova, një qytet i ri, Dy komuna ka përbri, Një Kazarë, një Perandori, Të tria bashkë – një janë, Dy si yje, një si hanë....
Price: 3000 Lekë
titleToAlt
“Berati Enciklopedi” me autor gazetarin Zylyftar Plaku përmban rreth 900 faqe të shoqëruara edhe me foto ku jane të pasqyruara historia, kultura, tradita, aktiviteti dhe jeta e personaliteteve të fushave të ndryshme, gjeografia, flora dhe fauna të trevës së Prefekturës së Beratit. Kjo enciklopedi përmban 2500 zëra, dhe 2670 emra personazhesh, ku jepet shumë informacion për këtë prefekturë.
Price: 3000 Lekë
titleToAlt
Tirana 2016
Tiranë (vendasit: Tirona) është kryeqendra e qarkut dhe rrethit me të njëtin emër dhe kryeqyteti i Republikës së Shqipërisë. Tirana ndodhet në qendër të Shqipërisë, rreth 35 km në lindje të Durrësit dhe rreth 40 km në veri-perëndim të Elbasanit, në një luginë e rrethuar nga Mali i Dajtit në lindje, kodrat e Kërrabës dhe Saukut në jug, kodrat e Vaqarrit dhe Yzberishtit në perëndim dhe ato të Kamzës në veri.[5] Qyteti u themelua në vitin 1614 nga Sulejman Pashë Bargjini, me origjinë nga fshati Mullet dhe u përmend për herë të parë emri i Tiranës përmendet në vitin 1418 në një dokument të Venedikut. Gjatë gjithë historisë së saj ajo ishte një qendër romake (Theranda) dhe bizantine (periudhën e zgjerimit të saj të parë). Ajo u pushtua në shekullin e pesëmbëdhjetë nga Perandoria turko-osmane, i cili ndikoi dhe ndryshuar politikën, shoqërinë, kulturën, arkitekturën dhe fesë në shekujt e mëvonshëm. Tirana e shpalli pavarsinë në 26 nëntor 1912 dhe u shpall kryeqytet i përkohshëm i Shqipërisë në 9 shkurt 1920 nga Kongresi i Lushnjës dhe pjesëtarët e Këshillit Kombëtar hynë në qytet në 11 shkurt 1920. Përfundimisht Tirana u shpall kryeqytet i Shqipërsisë në vitin 1925 nga Asambleja Kushtetuese. Ishte vendi qendror i Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë. Sot qyteti po përjeton një periudhë të zhvillimit progresiv ekonomik, social dhe urban, me ndërtimin dhe rregullimin monumentale e parqeve, ndërtesave, duke përfshirë edhe rindërtimin e objekteve fetare të shkatërruara gjatë pushtimit turk dhe regjimit komunist.
Price: 2000 Lekë
titleToAlt
Price: 1600 Lekë
titleToAlt
Price: 1600 Lekë
titleToAlt
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Price: 2800 Lekë
titleToAlt
Price: 2000 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania