titleToAlt
Çuditemi me sukseset e mediokritetit; është gabim. Mediokriteti nuk është i fortë ngaqë është vetvetja jo; ai është i fortë nëpërmjet dobësive që paraqet; dhe në këtë sens fuqia e tij është e hatashme. Sa më i rëndomtë të jetë njeriu në pushtet aq më shumë përshtatet me të gjitha poshtërsitë. Gjithkush, duke e krahasuar veten me të thotë: "Pse, nuk do të vijë rradha ime?!" Nuk nxitet nga asnjë hasët: kurtizanët e parapëlqejnë, meqë munden ta përbuzin; mbretërit e shikojnë si një shprehje e pushtetit të tyre të pakufishëm. Mediokriteti nuk ka vetëm gjith’ këto përparësi për të qëndruar në vend, por ka edhe një meritë të madhe e më të mirë: ai përjashton nga pushteti të aftin. Deputeti i budallenjve dhe i të marrëve në qeveri përkëdhel dy pasione të zemrës njerëzore, ambicjen dhe smirën. * * * Shpesh herë, mediokriteti është përkrahur nga rrethanat që, për qëllimet e tij, dhurojnë një mjedis të thellë. Këta njerëz të paaftë, që për turmën duken sikur komandojnë fatin, janë të gjithë thjesht të shoqëruar nga ai; meqë ata i japin atij dorën, besojnë se e drejtojnë atë. Shatobrian [Sentenca, refleksione, mendime)
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
“Mendimi kritik i një qytetari ’’ është një përmbledhje me publicistikën e zgjedhur të autorit, ku me anë të mendimit kritik, ai analizon dhe vlerëson informacionet, duke na dhënë një mënyrë për të mësuar zgjidhjen e problemeve të jetës. Falë përvojës së tij si pedagog, i specializuar në shkencat e komunikimit, nëpërmjet mendimit kritik, ai bazohet në përpjekjen për të marrë vendime të paanshme, ku vlerat themelore janë: qartësia, rregulli, saktësia dhe provat. Duke u bazuar në rezultatet e fundit të psikologjisë konjitive, edhe Bakalli, si shumë edukatorë modernë, mendon se është më e dobishme, sidomos për studentët, të praktikojmë një mënyrë të menduari kritikë sesa të mësojmë përmendësh një sasi të madhe informacionesh. Fryma me të cilën trajtohen këto tema përbën thelbin e mendimit kritik të Bakallit: "Një mënyrë të menduari që ka si qëllim arritjen e një gjykimi nëpërmjet proceseve mendore të analizës, vlerësimit, arsyetimit, marrjes së vendimeve dhe zgjidhjes së problemeve, pa i shkëputur këto procese nga shpjegimet e duhura mbi të cilat bazohet gjykimi
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
“Fryma e Iluminizmit” e Tzvetan Todorovit po shfaqet para lexuesit shqiptar në kohën e duhur, kur edhe shoqëria kosovare po bën hapa vendimtarë të bëhet pjesë e integrimeve euroatlantike. “Fryma e Iluminizmit” shpalos vlerat evropiane si racionalizmin, të drejtat e njeriut, liria, barazia gjinore, laicizmi, pluralizmi... Janë këto vlera dhe arritje të iluminizmit, si krijesa më me vlerë e Evropës, sepse pa të sot as Evropa, as bota nuk do të ishin këtu ku janë. Libri i Todorovit, përmes një qasjeje mbresëlënëse riaktualizon debatet mbi projektin madhor të iluminizmit, arritjet dhe iluzionet e kësaj lëvizjeje filozofike, kulturore dhe politike të Evropës dhe mendësive të saj. Ky projekt ishte një nga ndërmarrjet më gjithëpërfshirëse për emancipimin e njeriut, të bazuar në arsyen dhe përvojën njerëzore, në sovranitetin e individit dhe të popullit. E veçanta e “Frymës së iluminizmit” lidhet me idenë se mbrojtja e lirisë së individit kërkon njohjen e dallimit midis faktit dhe interpretimit, shkencës dhe opinionit, të vërtetës dhe ideologjisë. Iluminizmi mbetet aktual edhe lidhur me sfidat e sotme si globalizmi dhe identiteti, terrorizmi dhe rreziku që feja civile të zëvendësohet nga feja politike; media dhe pushteti, pushteti material dhe ai shpirtëror...”-Kadri Metaj.
Price: 560 Lekë
titleToAlt
Tremonti Orakol. Tremonti Oracolo. Shqiptarët në Itali në krizë. Gli albanesi in Italia in crisi: 60 000 të pa punë. 60 000 disoccupati. 50 000 të rinjë pa asgjë. 50 000 giovani nulla tenenti. Europa e përçarë. L' Europa disunita. Fantazma e urisë. II fantasma della poverta. Amerika e para, Gjermania e para. "USA first", Germania "die Erste". Bomba njerëzore. Gli scenari della paura. -Rimini, 5 Qershor(5 Giugno) 2017
Price: 1400 Lekë
titleToAlt
“Libri i ri i sociologut Ibrahim Berisha, “Vdekja e Kolonisë”, vë në fokus situatën e Kosovës pas vitit 1912, kolonizimin e saj nga shteti serb dhe rrjedhimisht edhe situatën dhe të drejtat civile e politike të popullit shumicë, shqiptar. Ky libër është zgjerim i literaturës për studimet koloniale duke futur përvojën Kosovë: Serbi-Jugosllavi, Shqiptaro-Serbe, e cila paraqitet shpeshherë e shtrembëruar dhe, ka dhe do të ketë, shumë për të thënë në mënyrë që në shekullin XXI të tejkalohet mendësia dhe komoditeti kolonial i kolonistëve serbë dhe i shtetit të Serbisë. Libri ka në fokus mendësinë dhe praktikën koloniale të Serbisë në Kosovë gjatë shekullin XX. Politikat koloniale dhe krimet për territore dhe spastrime masive etnike në periudha krize a komode, shfrytëzimi, diskriminimi masiv sistemor dhe i strukturuar ndaj shqiptarëve të kolonizuar, prodhuan efekte të shumta sociale, politike, ekonomike, demografike, kulturore, arsimore etj., të cilat janë hulumtuar dhe analizuar në këtë studim multidisiplinar.”- KultPlus.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
“Liria politike, si e drejtë qytetare, nuk ekzistonte për shqiptarët në regjimet jugosllave, ajo pësonte, në periudha të ndryshme kohore, lëvizje aq sa lejonte regjimi, apo sa detyrohej, por asnjëherë në kuptimin e plotë të lirisë.”- Autori
Price: 400 Lekë
titleToAlt
“Flamuj të zinj. Ngritja e ISIS-it” është një histori e shkëlqyer dhe e plotë që zbulon harkun e gjatë të kërcënimit ekstremist më të rrëzikshëm të ditëve tona. Kjo vepër ka fituar çmimin Pulitzer, çmimi më i lartë në gazetarinë amerikane.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
Si do të ishte bota, nëse roli i Amerikës si superfuqi botërore, do të vijë duke rënë, teksa do të rritej ndikimi i vendeve si Kina apo Rusia? Po a është e vërtetë që fuqia e Amerikës është duke rënë, apo kemi të bëjmë veçse me një mit? Këto e të tjera janë pyetjet që Robert Kagan, një ndër autorët më me ndikim në politikën e jashtme amerikane, përpiqet t’u japë përgjigje në këtë libër, duke na dhënë një tablo sa të gjallë aq dhe alarmante të asaj që do të ishte bota nëse vërtet do të binte ndikimi që ka sot Amerika në botë.
Price: 650 Lekë
titleToAlt
Një libër i kushtohet analizës të vitit të mbrapshtë 1997.
Price: 400 Lekë
titleToAlt
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Një vapor jugosllav mban trupin e Avniut Atë 28 prill, në Tiranë, edhe pse zgjati, ceremonia funebre gjithsesi vijoi e qetë dhe mjaft protokollare. Nga folësit deputeti Bedri Pojani përfaqësoi Kosovën, Ali Këlcyra djalërinë shqiptare dhe Fuat Asllani organizatën “Bashkimi”. Fan Noli heshti përzishëm. Përreth arkivolit qëndronin në shenjë nderimi gjashtë deputetë, gjashtë anëtarë të Bashkimit dhe po kaq oficerë. Binin në sy të shkruara në një banderolë të madhe fjalët “AVNIU DËSHMOR IDEAL I TIJ GJALLË”. Pas fjalimeve trupi i Avni Rustemit, i stolisur me lule dhe i rrethuar nga shumë kurora, u nis drejt rrugës së Durrësit. Ai qe futur në një tabut të posaçëm - See more at: http://shqiptarja.com/Dossier/2711/disa-fragmente-te-shkeputura-nga-libri-krisma-ne-parlament-359432.html#sthash.41WJqfpT.dpuf
Price: 800 Lekë
titleToAlt
“Magjia, makthet dhe fundi i tij” janë fjalët kyçe që simbolizojnë veprën e tij më të fundit, e cila flet për dëshirën e njerëzve për pushtet, që shpesh here mund të kalojë edhe në një ego të paskrupullt.
Price: 900 Lekë
titleToAlt
Pasqyra e lëndës 1. - Hyrje 2. - Gjendja ekonomiko-shoqërorë e Shqipërisë para dhjetorit të vitit 1990 3. - Ngjarjet e dhjetorit të vitit 1990 4. - Krijimi i seksionit të Partisë Demokratike në Fabrikën e Tullave, Durrës 5. - Rënia e monumentit të Enver Hoxhës më 20.2.1991 dhe takimi me presidentin Ramiz Alia 6. - Puçi ushtarak i 21-22 shkurtit 1991 në Shkollën e Bashkuar të Oficerëve 7. - Probleme të propagandës elektorale në Partinë Demokratike dhe mitingjet në Tepelenë, Gramsh, Peqin e Shkodër 8. - Kandidimi për deputet i liderit të dhjetorit, z. Azem Hajdari dhe Blerim Çelës në Shkodër, për zgjedhjet e para pluraliste shqiptare të 31 marsit 1991 9. - Humbja e zgjedhjeve të 31 marsit 1991 10. - Ngjarjet e 2 prillit 1991 në Shkodër dhe prania e deputetëve Azem Hajdari e Blerim Çela 11. - Dilema “Të futemi-të mos futemi”, në parlament 12. - Jeta parlamentare dhe diskutimet në parlament për masakrën e Shkodrës të 2 prillit 1991 13. - Lufta opozitare në parlament e Partisë Demokratike për të rrëzuar qeverinë “Nano 1” 14. - Rrethana që kushtëzuan futjen e opozitës demokratike në Qeverinë e Stabilitetit në qershor të vitit 1991 dhe efektet e saj politike, ekonomike dhe sociale deri në daljen prej saj 15. - Mbi ndryshimin e kryeredaktorit të gazetës “Rilindja Demokratike” 16. - Mbi gjyqin e “kafeve” të bllokmenëve 17. - Lufta parlamentare e Partisë Demokratike për të drejtat e ish-të persekutuarve politikë 18. - Demaskimi i mashtrimeve puniste në shtypin e Partisë Demokratike, “RD” 19. - Prapaskenat e Kuvendit të Parë Kombëtar të Partisë Demokratike të 27-28 shtatorit 1991 dhe zhvillimi i tij demokratik 20. - Dalja nga Qeveria e Stabilitetit 21. - Ballafaqimi i z. Berisha me Qeverinë e Stabilitetit më 4 nëntor 1991 dhe largimi z. Ceka nga PD-ja 22. - Rënia e Qeverisë së Stabilitetit dhe formimi i qeverisë teknike të zotit Vilson Ahmeti 23. - Viti 1992, raporti i thesarit të shtetit në Parlament më 29 janar 1992 nga Blerim Çela 24. - Fushata elektorale në Përrenjas e Mokër me zotin Azem Hajdari në shkurt 1992 25. - Programi i Partisë Demokratike për zgjedhjet e 22 marsit 1992 26. - Fushata elektorale e 22 marsit 1992, fitorja historike e Partisë Demokratike dhe qeveria e saj 27. - Përgatitja për zgjedhjet lokale të 26 korrikut 1992 28. - Mocioni “Antiberisha” 29. - Konferenca e jashtëzakonshme e Partisë Demokratike e 13 shkurtit të vitit 1992 për mocionistët 30. - Zhvillime të tjera politike në PD, shkarkimi i prokurorit të përgjithshëm, Maksim Haxhia, dhe ligji i ri “Për Shërbimin e Kontrollit Shtetit”, që ndahet nga qeveria 31. - Shkarkimi i prokurorit të përgjithshëm Viti 1993 32) Mocioni kundër Këshillit Drejtues të RTV Shqiptar 33)Mbi përjetësimin e Berishës në krye të PD-së, politika e tij personale majtiste dhe mënyra e organizimit të PD-së 34) Miratimi ligjit për liritë e të drejtat e njeriut 35) Mbi kontrollin e ndihmave italianë të lëvruara nga Levante co 36) Fondi i solidaritetit, marrëveshja PS-PASOK, operacioni “Fshesa”, 50-vjetori i Mukjes, deklarata e zotit Kalakulla në Parlament dhe kontrolli në Këshillin e Rrethit Elbasan 37) Kuvendi i Dytë Kombëtar i PD-së, më 4-5 dhjetor 1993 Viti 1994 38) Zgjedhjet e parakohshme në disa komuna dhe zgjedhjet në degën e PD-së Tepelenë 39) Krimi terrorist i bandës greke në posten kufitare Peshkëpi-Gjirokastër më 10.04.1994 40) Referendumi i 6 nëntorit 1994 për Kushtetutën 41) Zbulimet dhe masat e Kontrollit të Shtetit për periudhën 1.06.1993-30.09.1994 42) Raporti i komisionit për realizimin e detyrave të qeverisë për të përndjekurit politikë Viti 1995 43) Zhvillime politike në PD për rritjen e eficiencës së saj në përkrahjen e demokratëve 44) Shkarkimi i zotit Eduard Selami nga kreu u Partisë Demokratike 45)Të tjera zhvillime e kujtime për heroin e demokracisë, Azem Hajdari, dhe konferenca e degëve të PD-së Viti 1996 46) Kuvendi i Tretë Kombëtar i PD-së, më 4-5 prill 1996 47) Zgjedhjet parlamentare të 26 majit dhe ato lokale të 20 tetorit 1996 48) Firmat mashtruese piramidale Viti 1997 49) Efektet politike të firmave piramidale (promemoria e të 14-ve të PD-së kundër Berishës) 50) Diskutimi në Parlament për firmën piramidale “Gjallica” 51) Vrasja e oficerëve të SHIK-ut në Vlorë, shpallja e gjendjes se jashtëzakonshme 52) Marrëveshja e 9 marsit 1997 dhe Qeveria e Pajtimit Kombëtar e Bashkim Finos 53) Raportimi në grupin parlamentar të PD-së, më 21.03.1997 nga kryetari i SHIK-ut, zoti Bashkim Gazidede 54) Raportimi në Parlament më 26.03.1997, nga kryetari i SHIK-ut, Bashkim Gazidede 55) Përpjekjet e së majtës shqiptare dhe komiteteve ushtarake rebele për krijimin e Federatës së Jugut dhe autonominë e Korçës, Gjirokastrës e Sarandës e dështimi i tyre. Forcat shumëkombëshe dhe mbrojtja e sovranitetit të Shqipërisë nga faktori ndërkombëtar. Deklarata e SHBA-së për paprekshmërinë e Shqipërisë 56) Rezoluta e Këshillit Kombëtar të PD-së më 13.04.1997 dhe Memorandumi i Rimëkëmbjes Kombëtare 57) Zgjedhjet e 29 qershorit 1997. Kallash-parlamenti. Fillimi qëndresës së PD-së dhe plagosja e Azem Hajdarit 58) Riorganizimi i PD-së dhe Kuvendi IV i saj më 20-21 tetor 1997 59) Financat e PD-së dhe stabilizimi i tyre 60) Meditime e opinione 61) Represioni social komunist pas zgjedhjeve të 26 korrikut 1997 dhe ngritja e çmimeve 62) Arrestimi i gjashtë ish-funksionarëve të lartë të qeverisë demokratike më 22 gusht 1998 63) Vrasja e liderit të demokracisë shqiptare, Azem Hajdari, më 12. 09. 1998 dhe funerali i tij Viti 1999 64) Këshilli Kombëtar më 3 maj 1999 për korrupsionin qeveritar, Rambujenë dhe heqjen e akuzave të opozitës 65) Kuvendi i posaçëm i PD-së më 17.07.1999 për çështjen kombëtare dhe futja e PD-së në Parlament 66) Fillimi i nismës së BE-së për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit (MSA) Viti 2000 67) Mbi librin antishqiptar të Vasilis Kondis, që quan Greqi nga Shkumbini e poshtë 68) Zgjedhjet e manipuluara vendore të 1 tetorit 2000, me heqje nga listat e votimit të demokratëve 69) Ndalimi nga policia e qeverisë Meta më 28 nëntor 2000 të kryetarit të PD-së e deputetit Sali Berisha 70) Lufta në dy fronte e PD-së me të majtën dhe oponencën e së djathtës 71) Kodi diskriminues elektoral i vitit 2000, i hartuar vetëm nga socialistët 72) Kryetari i PD-së, Sali Berisha, shkon në Vlorë tre vjet pas rebelimit komunist të 1997-s Viti 2001 73) Koalicioni i qendrës së djathtë “Bashkimi për fitore”, për zgjedhjet parlamentare të 24.06.2001 dhe fushata në Sarandë 74) Kontestimi i zgjedhjeve të 24.06.2001 nga koalicioni “BF” dhe faktori jashtëm. Bojkoti i Parlamentit nga “BF” 75) Këshilli Kombëtar i 21 tetorit 2001 për analizën e zgjedhjeve të 24. 6. 01 dhe diskutimet në të 76) Konferenca e PD-së në Tiranë dhe Kuvendi VII Kombëtar më 15-16 dhjetor 2001 dhe fjalimet e Meksit e Butkës Viti 2002 77) Arsyet e kthimit të PD-së në Parlament më 1 shkurt 2002 78) Marrëveshja Nano-Berisha dhe reagimet e demokratëve 79) Takimi i Berishës me Nikolla Geixh në fundvitin 2002 në selinë e PD-së Viti 2003-2004 80) Përçarja e PS-së. Krijimi i LSI-së dhe publikimi i KOP-it në PD 81) Zgjedhjet vendore të 1 tetorit 2003 dhe heqja masive e demokratëve nga listat e votimit Viti 2005-2006 82) Kuvendi VIII Kombëtar i PD-së më 23-24 prill 2005 83) Zgjedhjet e 3 korrikut 2005 dhe fushata ime në Lushnjë. Fitorja e Partisë Demokratike 84) Disa nga diskutimet e mia në Kuvendin e Shqipërisë 85) Procedurat e shkarkimit të prokurorit përgjithshëm, Theodhori Sallaku 86) Kërkesa e PS-së për hetimin e pasurisë së kryeministrit Berisha 87) Diskutimet parlamentare për dënimin e krimeve të komunizmit dhe rezoluta e 30 tetorit 2006 Viti 2007 88) Procedurat e shkarkimit të zonjës Topalli dhe zgjedhja e zotit Bamir Topi president i Republikës, më 20.7.2007 89) Ligji për dëmshpërblimin e të përndjekurve politike më 12. XI. 2007 Viti 2008-2009 90) Fjala ime për grantin amerikan dhe krimet e PS-së ndaj anëtarëve të PD-së në vitet 1997-2000 91) Ligji për pastërtinë e figurës zyrtarëve të lartë administratës dhe atyre të zgjedhur 92) Zgjedhjet e 28 qershorit 2009 dhe Kuvendi IX Kombëtar më 14 dhjetor 2009
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Një analizë e kujdeshme mbi krizën e naftës sot.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
“Athina e zezë” e Martin Bernal vjen në gjuhën shqipe pas një suksesi që ky libër ka pasur në botimin e tij në Evropë e SHBA. Ky studim të cilit në një farë mënyre Bernal i ka kushtuar vite të tëra jetë, kërkon të hedhë dritë mbi debatin mbi prejardhjen e kulturës dhe qytetërimit në Greqinë e Lashtë. Sigurisht që teoritë e Bernal janë pritur dhe ftohtë nga akademia apo institucionet e studimeve klasike në Evropë, pasi hulumtimi që ai ka bërë hedh poshtë shumë teza të ngritura nga këto akademi. Bernal nuk është thjesht një studiues pasionant, por një studiues që pasionet kërkon ti argumentojë nëpërmjet fakteve… Dhe faktet e sjella nga Bernal hapin një dritare të re në debatin që tashmë është kthyer në modë mbi qytetërimin grek. “Shumë njerëz habiten kur mësojnë se Modeli Arian d.m.th ai që e shikon Greqinë si thellësisht Evropiane ose Ariane dhe që shumica prej nesh ka arritur të besojë , është zhvilluar përgjatë gjysmës së parë të shekullit XIX. Në formën e tij të quajtur “Modeli Ekstrem Arian” që lulëzoi përgjatë dy kulmeve të Ani-Semitizmit, më 1890 dhe në vitet 1920 e 1930 ka pasur një invazion nga veriu-i paraportuar në traditën antike-i cili ka shkatërruar kulturën lokale “Egjease” ose atë para-helenike. Qytetërimi grek është parë kësisoj, si rezultat i një përzierjeje të helenëve që flisnin një gjuhë indo-Europiane. Pikërisht falë ndërtimit të një Modeli të tillë Arian, e quajta këtë vëllim “Fabrikimi i Greqisë antike”,thotë Bernal.
Price: 1500 Lekë
titleToAlt
 Një libër i shkruar qartë e kuptueshëm, që mund t'u rekomandohet në mirëbesim studentëve të rinj.-Political Studies. Gjatë dekadës së shkuar, një prej sfidave më të debatuara e më me ndikim, me të cilën është ndeshur teoria politike liberale, ka qenë ajo e një numri studiuesish të ashtuquajtur  komunitaristë . Duke u përqendruar kryesisht mbi elementet filozofike dhe metafizike të varianteve liberale rreth drejtësisë, këta kritikë kanë argumentuar se variantet liberale hamendësohen mbi një koncept të mangët rreth individit dhe marrëdhënies së tij me komunitetin, gjë që ka rezultuar në një shikim të ngushtë për rolin e shtetit.Në këtë botim të dytë, të rishikuar dhe të zgjeruar të tekstit të tyre të mirënjohur, Stephen Mulhall dhe Adam Swift na japin një vështrim të përgjithshëm të përditësuar të zhvillimeve të reja në këtë debat. Duke filluar me një analizë të "Teorisë së drejtësisë" të John Rawls-it, libri vijon më tej me një paraqitje të qartë të veprës së komunitaristëve kryesorë  Michael Sandel, Alasdair MacIntyre, Charles Taylor dhe Michael Walzer. Më pas, libri sjell një vlerësim, në thelb të rishkruar e të zgjeruar, rreth punimit më të fundit të Rawls-it, sikundër paraqitet në librin e tij të fundit,  Liberalizmi politik . Vëmendje e veçantë u kushtohet mënyrave sipas të cilave ai i përgjigjet kritikës komunitariste. Pjesa e fundit e librit shqyrton punimet e tre teoricienëve të tjerë liberalë, që trajtojnë pikërisht këto çështje; vepra e Ronald Dworkin-it përfshihet këtu për herë të parë, së bashku me atë të Richard Rorty-t dhe Joseph Raz-it. Të gjitha këto na japin kuadrin për të hetuar rreth mënyrave të ndryshme, sipas të cilave mendimi politik liberal mund të pretendojë të jetë asnjanës midis koncepteve të së mirës.I qartë dhe i kuptueshëm në stil, shoqëruar me një listë temash dhe çështjesh, ky botim i ri do të vijojë të mbetet një ndihmë e domosdoshme për studentët e teorisë politike bashkëkohore.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Arben Puto ka lindur në Gjirokastër në vitin 1924. Ka studiuar në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Moskës, dega e së drejtës ndërkombëtare publike. Me hapjen e Universitetit të Tiranës, më 1957, ka punuar si pedagog dhe punonjës shkencor në Fakultetin Juridik, derisa doli në pension më 1990. Është autor i një numri veprash në fushën e së drejtës ndërkombëtare dhe historisë së diplomacisë.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Libri është përmbledhje e artikujve publicistikë të botuar ndër vite nga autorja në shtypin e Kosovës dhe të Shqipërisë.rnNë parathënien e librit, Ermal Hasimja shkruan se shkrimet e përmbledhura në libër prekin temat më të ndjeshme të pasluftës, nëpërmjet një analize të kthjellët dhe me guxim të autores
Price: 800 Lekë
titleToAlt
Çfarë vendi do të jetë Shqipëria në njëqind vitet e ardhshme? Si do të jenë njerëzit e saj? Sa shumë, ose sa pak do të jenë ata? Çfarë drejtimi do t'i japim ne shoqërisë, ekonomisë, partive dhe shkollave në vitet e ardhshme? Do jemi më të ditur, apo më të paditur? Sa ndikim do kenë tendencat evropiane në të ardhmen e vendit? Do jemi të bashkuar me Evropën? Po me Kosovën? Nëse po, kur dhe nëpër çfarë procesi do të kalojmë? Si do të jetë gjuha jonë? A do flasim të gjithë shqip? A do e lexojme dot letërsinë që është shkruar në shekujt e kaluar? Sa do të jetë popullsia e Shqipërisë dhe ku do të jetë e përqendruar ajo? Si do jenë qytetet tona? Ku do jetojnë më shumë njerëz: në qytet, apo në fshat? A do kryqëzohet raca jonë? A do ketë shqiptarë të zinj? Po shqiptarë të verdhë? Kujt profeti do t'i binden ata?
Price: 900 Lekë
titleToAlt
Adrian Civici nga viti 2011 mban titullin "Profesor në Shkencat Ekonomike" dhe dy tituj "Doktor":"Doktor në Shkencat Ekonomike", akorduar nga ENSA, Montpellier (Francë, 2002) dhe"Doktor në Ekonomi Agrare"akorduar nga Universiteti Bujqësor i Tiranës (Tiranë, 1993). Gjatë karrierës profesionale ka punuar në pozicione të rëndësishme, si: Dekan i Fakultetit të Ekonomisë Agrare në UBT (1996-2001); Këshilltar i Ministrit të Financave (2001 -2002); Drejtor i Drejtorisë së Strategjisë Kombëtare të Zhvillimit Ekonomik e Social të Shqipërisë (2002-2006); Këshilltar për Planin Zhvillimor të Kosovës pranë Qeverisë së Kosovës (2006-2007); Profesor dhe Rektor i Universitetit Europian të Tiranës (2007-2010) si dhe Drejtor i Shkollës Doktorale në Universitetin Europian të Tiranës (2011-2012). Aktualisht është President i Universitetit Europian tëTiranës. Nga muaji prill 2005 e në vazhdim është anëtar i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë. Është anëtar i disa organizatave ndërkombëtare dhe universiteteve europiane. Më vitin 2009, z. Adrian Civicit i është akorduar nga Presidenca Franceze dhe Akademia e Shkencave të Francës titulli "Kalorës i Palmës së Artë Akademike".
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
"Me këtë libër, UET Press po u hap një dritare të re lexuesve të saj. Në faqet e tij do të shihni burra shteti jo me mantelin e pushtetit, por të dashurisë dhe, pse jo, edhe të nevojave e dëshirave të tyre si qenie të zakonshme humane. Falë mjeshtërisë tregimtare të Bruno Vespës dhe përkthimit korrekt të Beti Njumës kemi mundësi t'i njohim ndryshe, t'i gjykojmë, të vazhdojmë t'i duam apo përkundrazi, t'i zbresim nga piedestalet që u kishim ndërtuar. Libër që duhet lexuar."- Valbona Nathanaili
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
“Natën e 23 qershorit, pothuajse në të gdhirë të 24-ës, filluan të dilnin rezultatet e para të zgjedhjeve. Bëhej fjalë për numërime aty-këtu, ose për forma sporadike të numërimit në të gjithë Shqipërinë: të 5,10,15 apo 20 kutive të para. Kudo tendencë e qartë. Një tendencë që jepte përafërsisht 2/3 ose 60 për qind të votave për Koalicionin e Majtë, PS-LSI, dhe rreth 40 për qind të votave për koalicionin tjetër, atë të Berishës, me emrin Aleanca për Punësim, Mirëqenie dhe Integrim. Nuk e zgjata shumë me "vrojtimin" e rezultatit dhe tendencës: gjithçka ishte tashmë e qartë, dhe një gjumë depresiv më kaploi deri të nesërmen në drekë... Gjatë këtyre 10 viteve të fundit kam qenë i angazhuar fort në jetën publike si analist, si komentator, si vëzhgues i jetës politike, si politolog po të doni, për ata që pranojnë një kompetencë profesionale timen në studimin e politikës, dhe sidomos vitet e fundit, bashkë me një grup kolegësh, shpeshherë të anatemuar, kemi krijuar një lloj fluksi mendimi, fluksi debati, konceptesh, të cilat kanë rendur për nga reformizmi; për nga mbështetja e disa reformave liberalizuese; për nga avokatia e tregut dhe e sistemit, iniciativës së lirë; për nga kapërcimi i trashëgimisë komuniste në administrim, në kulturë, në realitet, histori; për nga rivendosja, rinormalizimi i disa institucioneve të kujtesës sonë historike; për nga ridimensionimi i disa ngjarjeve, i rolit të shtetit në shoqëri; për nga ridimensionimi i hapësirës private dhe iniciativës së lirë në raport me publiken dhe pushtetin në Shqipëri; për nga krijimi ose sendërzimi i metaforës së lirisë individuale dhe shoqërore, në raport me pushtetin, sistemin, traditën e vjetër apo të re, socialen, patriarkalen, apo gjithçka tjetër.”- Henri Çili. “Më duhet të them se mua libri më ka tërhequr më shumë në ato pjesë, ku scholar-i Çili e ka mundur analistin Çili, apo ku analisti e scholar-i nakatosen bashkë, siç është rasti i një analize të ftohtë të asaj që ka ndodhur në tetë vitet e fundit, ose i asaj që pritet të ndodhë në vitet e ardhshme, ose ku ligjërimi dominohet nga termat "fluks kulturor", "gjendje kulturore e majtë", "fryma e dekadës së re", "epërsia kulturore e së djathës", “lëvizje kulturore", ”gjëndje e re konceptuale”, “fryma liberale” “.- Mustafa Nano.
Price: 900 Lekë
 
All rights reserved. © 2015 Library Albania