titleToAlt
Dy mësues ngrenë vështrimin të pataksur. Mbajnë në dorë diçka që në Aushvic është rreptësisht e ndaluar, po u zbuluan dënohen me vdekje. Këto sende janë të rrezikshme, nuk mund t'i zotërosh. Nuk qëllojnë, nuk janë me majë, as prerës apo lëndues. Janë thjesht libra: të vjetër, të shkalafitur, me faqet e grisura, thuajse copë e çikë. E megjithatë nazistët i gjuajnë si të zijosur, dhe kur i gjejnë i shkrumbojnë, sepse librat janë shumë të rrezikshëm: të shtyjnë të mendosh. Ishin vetëm tetë libra, disa thuajse të shkatërruar. Por ishin libra. Dhe në atë vend aq të zymtë, ku qeniet njerëzore ishin katandisur në hije të vetvetes, ata libra i jepnin flatra kujtesës dhe e shpinin në kohë më pak të mynxyrshme, më dashamire, kohë kur fjalët kumbonin fort mbi të shtënat e automatikëve. Një epokë e perënduar.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Price: 900 Lekë
titleToAlt
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Unë besoj se ne duhet të përballemi me vdekjen, ashtu siç përballemi me frikëra të tjera. Duhet të mendojmë për fundin tonë final, të familjarizohemi me të, ta zbërthejmë e ta analizojmë, ta arsyetojmë dhe të heqim dorë nga shtrembërimet tmerruese të fëmijërisë për vdekjen. Të mos arrijmë në përfundimin se vdekja është tepër e dhimbshme për t'u përballuar, që mendimi do të na shkatërrojë, që përkohshmëria duhet të mohohet, në mënyrë që e vërteta të mos e bëjë jetën të pakuptimtë. Një mohim i tillë kërkon gjithmonë një çmim - mpakjen e jetës sonë të brendshme, mjegullimin e syve tanë, topitjen e racionalitetit tonë. “Ideja, që ankthi i përballjes me vdekjen mund të sjellë një zgjim për jetën, dredh fort telat e zemrës.” — BOOKSELLER “Yalom-i është Shehrazadja e divanit terapeutik, puna e tij një ushtrim i mrekullueshëm në artin e tregimtarit.” — NEW YORK TIMES
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Pjesë nga libri: Ndodh të kthehesh prapa/prapa në hapa shekujsh/në një udhëtim mes malesh/ku akrepat e ores kane vdekur.
Price: 200 Lekë
titleToAlt
Arjana Fetahu (Gaba) ka lindur në qytetin e Fierit në një familje intelektuale. Arsimin 8-vjeçar dhe atë të mesëm i kreu në Shqipëri. Më 1996-ën familja e saj emigroi në ShBA, ku ajo përfundoi studimet për estetikë në Parisian Beauty Academy në Nju Xhersi Dashurinë për artin, kulturën dhe letërsinë në veçanti e ka shfaqur që në fëmijëri. Në vitin 1993 mori pjesë në konkursin e zhvilluar nga Qendra Internacionale Kulturore Artistike Letrare në Brindisi të Italisë, ku fitoi Çmimin Internacional me krijimet e saj. Krijimtarinë e saj e vazhdoi më tej edhe në emigracion, duke shprehur me nota të forta dashurie mallin për atdheun, fëmijërinë, shoqërinë dhe çdo gjë të lënë pas... Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Arjana Fetahu (Gaba) është përkrahëse e të gjitha lëvizjeve politike, organizimeve apo tubimeve në mbështetje të çështjes së Kosovës dhe Çamërisë. Vëllimi me poezi, Më zgjo në shpirtin tim një flutur është libri i saj i parë, i cili premton shumë për të ardhmen.
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Një roman misterioz marramendës... Yalom sjell në këtë veprër artistike një mjeshtëri autentike të teknikave të psikoterapisë si edhe një gjenialitet për t 'i treguar lexuesit se çfarë shtillet në të vërtetë në kokën e një psikoterapisti teksa ai ose ajo është duke trajtuar dikë. — LOS ANGEL TIMES Një rrëfenjë e koklavitur gazmore... Ky mund të jetë romani më zbavitës dhe më i ndjeshëm i shkruar për psikanalizën. — SAN JOSE, MERCURY TIMES Depërtimi i Yalom-it nëprofesionin e tij është i mprehtë e i pamëshirë, që të sjell në mendje Oliver Sacks-in dhe Stud Turke-in. Ky është një roman për këdo që dëshiron të dijë se si punon me të vërtetë mendja e një psikoterapisti. — SAN FRANCISCO CHRONICLE
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Libri “Pronësia Intelektuale”, botimi i 6 të i ripunuar, viti 2019, i Dr. Fatos DEGA, jep në mënyrë kompakte e koherente një paraqitje sistematike të njohurive themelore të nevojshme për t’u orientuar në botën e madhe të Pronësisë Intelektuale. Në të vihet në dukje roli i jashtëzakonshëm i krijimtarisë intelektuale në formimin e kapitalit intelektual në ekonominë e sotme të dijes dhe në ekonomitë industriale që shkojnë drejt saj si dhe rëndësia e madhe e mbrojtjes së kësaj krijimtarie nëpërmjet ligjeve të pronësisë intelektuale. Theksohet se krijimtaria intelektuale shprehet nëpërmjet veprave intelektuale që janë objekte abstrakte të identifikueshme dhe se të drejtat e pronësisë intelektuale zbatohen mbi krijimtarinë intelektuale në vetvete si objekt abstrakt dhe jo mbi objektet fizike, në të cilat trupëzohet/fiksohet ajo. Tregohet kujdes për shpjegimin e rëndësisë që ka njohja e formave dhe e instrumenteve ligjore që mund të përdoren për mbrojtjen e pronësisë intelektuale, e institucioneve vendase dhe ndërkombëtare që i administrojnë këto instrumente dhe e mekanizmave të detyrimit të zbatimit të të drejtave të pronësisë intelektuale sipas ligjeve të vendit dhe marrëveshjeve ndërkombëtare. Jepet spektri i gjerë i formave të mbrojtjes së objekteve të pronësisë intelektuale, si i atyre që mbrohen nga “E drejta e autorit dhe të drejtat e lidhura me të”, ashtu edhe i atyre që mbrohen nga “Pronësia Industriale”, dy degët e mëdha të Pronësisë Intelektuale. Theksohet rëndësia që ka mbrojtja e objekteve të krijimtarisë intelektuale në sferat e industrisë, shkencës, letërsisë dhe arteve, përmes regjistrimit të tyre në bazë të ligjeve të pronësisë intelektuale si dhe shpjegohen kushtet që duhet të plotësojnë për regjistrim objektet e krijimtarisë intelektuale, si ato që mbrohen nga “E drejta e autorit dhe të drejtat e lidhura me të” (si veprat letrare, artistike e shkencore), ashtu edhe ato që mbrohen nga “Pronësia Industriale” (si patentat për shpikje, modelet e përdorimit, markat tregtare, treguesit gjeografikë). Në këtë kuadër, qartësohet, ndër të tjera, edhe përbashkësia dhe dallimi ndërmjet shkeljes së të drejtave të autorit dhe plagjiaturës. Autori shkon deri te burimet teorike të praktikës së tanishme të mbrojtjes së krijimtarise intelektuale dhe te kritika bashkëkohore e sistemit të sotëm të pronësisë intelektuale. Libri hapet me një hyrje të shkruar nga matematikani i shquar - Prof. Aleko MINGA.
Price: 850 Lekë
titleToAlt
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Unë, Beatrisa e Savojës, jam nëna e katër mbretëreshave. A ka ndonië grua tjetër në histori që mund të thotë të njëjtën gjë? As edhe një, ju garantoj, dhe as do të ketë asnjëherë. Por vërtet që po mburrem. Pse të mos e bëj? Mos vallë u ngjitën rastësisht deri në majat e sundimit vajzat e mia? Gruaja nuk arrin dot asgjë në këtë botë burrash, po nuk komplotoi me kujdes. Planet për bijat e mia i nisa t'i hartoja qëkur ende nuk kisha arritur të përkundja në krahë me të madhen prej tyre, Margaritën. Meqë për vajzat e mia doja vetëm suksesin, i mësova si të ishin djem, i pajisa me fuqinë e vërtetë me atë lloj fuqie, që buron nga brenda. Po të mundesha, do ti kisha bërë edhe mbretër. Por bëra nëna mbretërish. Me tepër se kaq nuk mund të bëja për to dhe për familjen e Savojës për familjen time tani dhe në të ardhmen. Familja është gjithçka. Asgjë tjetër nuk ka rëndësi. Të gjitha lidhjet e tjera mund të thyhen miqësia, martesa, edhe mbretërimi përvec lidhjeve familiare. Ky është mësimi i dytë që iu mësova vajzave të mia: familja vjen e para. Për fatin tim të keq, fjalet e mia nuk iu benë dot vathë në vesh dhe i mori era, si farat e hedhura mbi token e gurtë.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Vajzat 2016
Vajzat është një histori e një vajze që po rritet, e cila të rrëmben krejt. Rrëfyer me fjali që ndonjëherë jane aq të fisme, sa mund t'i mbash si stoli... një histori veshur me cipë magjike. Cline mrekullisht shtron në një hartë topografinë e zemrës se një adoleshenteje të rrenuar nga vetmia. Ajo na sjell të vërtetën e trilluar të një vajze që rend pas rrezikut në një verë plot lengata e humbje.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Danieli është trashëgimtari tridhjetetrevjeçar i pasuri të Familjes Sonnino, e cila është një familje e pasur hebreo Italianë që provoi shkëlqimin dhe rrënimin përgjatë viteve të Fundit te Luftës së Dytë Botërore dhe fillimshekultit XXI, çka na dhuron sfondin e larmishëm të kësaj tragjikomedie të spikatur. Danieli ka trashëguar pasionet ekstravagante të gjyshit dhe servilizmin e babait, si dhe mënyrën e tepruar të sjelljes së klasës së tij shoqerore, Ai eshtë gjithashtu viktimë e një përuljeje e të zymtë ndaj Gajës, burim i Fantazive të tij erotike, Ky roman është i krahasueshëm me veprat e Philip Roth-it dhe Saul Betlouz-t. Një sagë e guximshme dhe e larmishme për ritualin dhe lirinë, dashurinë dhe luftën, seksin dhe tradhtinë, e vendosur në lagjet e pasura të Romës bashkëkohore.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Ditët e fundit para vdekjes, Nela i telefonon së motrës. Xhulsi nuk e ngre telefonin dhe nuk ja vë veshin thirrjes së saj për ndihmë. Tani, Nela ka vdekur. Thonë që u hodh vetë. Kurse Xhulsi u kthye në një vend , të cilin mendonte se e kishtë lenë përgjithmonë pa shpine, për tu kujdesur pëe vajzën adoleshente që la pas e motra. Por Xhulsi ndjen frikë. Është shumë e friksuar, nga kujtimet që i ka varrosur prej kohësh, nga mulliri, nga bindja se Nela nuk do ta vriste kurrë veten. Dhe, më shumë nga çdo gjë tjetër i trembet ujit vendit që quajnë Pellgu i Mbytjes..
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Price: 500 Lekë
titleToAlt
Price: 300 Lekë
titleToAlt
Libri i dytë i eposit të akullit e zjarrit na çon në një vend të harruar e të mrekullueshëm zhgjakësimesh e hakmarrjeje, magjish e luftërash. Është një rrëfim ku virgjëreshat vallëzojnë me të marrët, vëllezërit komplotojnë kundër vëllezërve dhe të vdekurit ngrihen e ecin në mes të natës, ku princesha maskohet si çunak jetim, ku egërsira e maleve zbresin nga Bjeshkët e Hënës për të plaçkitur fshatrat. Gjithçka është çoroditur. Behari i begatisë dhe i paqes, që zgjati plot dhjetë vjet, po mbyllet dhe dimri i akullt e i egër po afrohet si një bishë e xhindosur. Ndërsa në qiell varet një kometë ngjyrë gjaku e flakësh, si një ogur fatkeqësish, gjashtë njerëz luftojnë të shtien në dorë vendin e përçarë. Biri i Edardit, Robi e ka shpallur veten Mbret të Veriut. Në jug Xhofri, që mbahet si trashëgimtari i Robertit, mbretëron veç me emër, por është në dorë të oborrtarëve intrigues e të ettfr për pushtet të Zbarkimi i Mbretit. Secili prej vëllezërve të Robertit kërkon të sundojë vetë, ndërsa një derë e mënjanuar befas ngrihet edhe një herë të pushtojë. Në një tjetër kontinent, mbretëresha në mërgim, Mëma e Dragonjve, rrezikon gjithçka për t'i çuar pjellat e saj të çmuara përtej shkretëtirës së zhuritur, si e si të fitojë kurorën, që i takon me të drejtë. Mbi një pëlhurë gjaktrazimi dhe vëllavrasjeje, alkimie dhe therjesh, çmimi i lavdisë paguhet veç me gjak. Fitorja u buzëqesh veç burrave e grave, që kanë tehun të ftohtë akull dhe zemrën edhe më të akullt. Kur ndeshen mbretërit, nuk ka pëllëmbë toke që të mos e ndiejë tronditjen.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
Libri i dytë i eposit të akullit e zjarrit na çon në një vend të harruar e të mrekullueshëm zhgjakësimesh e hakmarrjeje, magjish e luftërash. Është një rrëfim ku virgjëreshat vallëzojnë me të marrët, vëllezërit komplotojnë kundër vëllezërve dhe të vdekurit ngrihen e ecin në mes të natës, ku princesha maskohet si çunak jetim, ku egërsira e maleve zbresin nga Bjeshkët e Hënës për të plaçkitur fshatrat. Gjithçka është çoroditur. Behari i begatisë dhe i paqes, që zgjati plot dhjetë vjet, po mbyllet dhe dimri i akullt e i egër po afrohet si një bishë e xhindosur. Ndërsa në qiell varet një kometë ngjyrë gjaku e flakësh, si një ogur fatkeqësish, gjashtë njerëz luftojnë të shtien në dorë vendin e përçarë. Biri i Edardit, Robi e ka shpallur veten Mbret të Veriut. Në jug Xhofri, që mbahet si trashëgimtari i Robertit, mbretëron veç me emër, por është në dorë të oborrtarëve intrigues e të ettfr për pushtet të Zbarkimi i Mbretit. Secili prej vëllezërve të Robertit kërkon të sundojë vetë, ndërsa një derë e mënjanuar befas ngrihet edhe një herë të pushtojë. Në një tjetër kontinent, mbretëresha në mërgim, Mëma e Dragonjve, rrezikon gjithçka për t'i çuar pjellat e saj të çmuara përtej shkretëtirës së zhuritur, si e si të fitojë kurorën, që i takon me të drejtë. Mbi një pëlhurë gjaktrazimi dhe vëllavrasjeje, alkimie dhe therjesh, çmimi i lavdisë paguhet veç me gjak. Fitorja u buzëqesh veç burrave e grave, që kanë tehun të ftohtë akull dhe zemrën edhe më të akullt. Kur ndeshen mbretërit, nuk ka pëllëmbë toke që të mos e ndiejë tronditjen.
Price: 1000 Lekë
titleToAlt
E kam ndjekur këto ditët e fundit. E di ku i blen ushqimet, në çfarë pastrimi kimik i lan robat, ku punon. Nuk kam folur kurrë me të. Nuk do ta dalloja tingullin e zërit të saj. Nuk e di çfarë ngjyre i ka sytë apo si duken ata kur është e friksuar. Por do ta mësoj.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Atë natë që pashë me sytë e mi babanë në fill të vdekjes, ndjeva,si kurrë më parë, dufin shpërthyes të nënës sime, dhe mora një vendim vetëmbrojtës për t'ia mbyllur derën. Duhet të ikja nga kjo familje. Përgjatë dy viteve në vazhdkn, thuajse nuk fola fare me te: jetonim si te huaj nen te njejten çati. Dhe me shume nga të gjitha, më kujtohet lehtësimi im i thellë e i madh kur pashë doktor Mançesterin tek hynte në shtëpinë tonë. Askush nuk më kishte dhënë më parë një dhuratë kaq të madhe. Qysh atëherë, vendosa të isha si ai. Do te bëhesha doktor dhe do të përçoja te të tjerët përdëllesën që më kish dhënë ai.
Price: 1200 Lekë
titleToAlt
Albert Zholi shkruan me një penë të ëmbël dhe të qetë, sikur valëzon. Ai hyn në shpirtin e personazhit dhe e zbërthen atë duke na e prurë pranë të gjallë dhe të freskët.-Dritëro Agolli Albert Zholi edhe kur bën analiza edhe kur zhvillon intervista, i bën në mënyrë poetike. -Xhevahir Spahiu Alberti shkruan me kulturë, me mjeshtëri artistike, me stil të gjallë, me gjuhë të rrjedhshme dhe mbi të gjitha, me një ndjeshmëri të rrallë. -Helena Kadare Krijimtaria juaj të ngërthen. Lexova një ngjarje prekëse nga jeta e emigrantëve shqiptarë në Greqi i cili shquhet si për realizëm, si për humanizëm të ndërsjellët. Të tilla tregime rrëfejnë cilësitë e larta morale të njerëzve të thjeshtë. Suksese në rrugën e bukur e të vështirë të tregimit të shkurtër. -Naum Prifti
Price: 1000 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania