titleToAlt
Ndihemi mirë dhe të shëndetshëm njerëzve u shprehim paqe e mirësi, ti kapitenia unë kapiteni jemi gati për lundrim të ri. Atëherë kapitene, t’mos humbim kohë vijojmë lundrimin me vela të hapura, pulëbardhat lajmërojnë mot të mirë, erërat e dashurisë si gjithnjë të mbara...
Price: 500 Lekë
titleToAlt
“Librin “Për ju miqtë e mi”, e hap me artikullin për veprën brilante “Më shumë heroizma se sa gurë” të albanologut të shquar Ulmar Kvik, që pasohet me komente të lexuesve në Shqipëri, si dhe me disa mesazhe mes meje dhe Ulmar Kvik; vijoj me artikullin “Yll i pashuar i letërsisë suedeze”, që ia kushtoj shkrimtarit dhe dramaturgut të madh suedez August Strindberg; me shkrimin “Libër i madh për fëmijët e vegjël”, kushtuar “Pipi Çorapegjatës”, të shkrimtares së magjishme të fëmijëve Astrid Lindgren; vazhdoj me “Çfarë u mësoi fëmijëve nobelistja Selma Lagerlof?”, në librin e saj “ Udhëtimi i mrekullueshëm i Nils Holgersonit”; shpreh përjetimet e mia nga leximi i vëllimit me poezi “Ditari i dhimbjeve”, të Sadulla Zendeli-Daja; bëj komentin e vëllimit poetik “Mbrëmja në mërgim”, të Sokol Demakut; vijoj me mbresa rreth librit “Kur takohen flamujt”, të shkrimtarit Hamit F. Gurguri; ndalem te një analizë letrare e veprës “As i gjallë dhe as i vdekur”, të poetit dhe gazetarit Bahtir Latifi; përfundoj me shkrimin rreth përshtypjeve të mia nga qëndrimi disa ditor në Borasin mikpritës në periudhën 17-21 maj të vitit 2011.”- Viron Kona
Price: 500 Lekë
All rights reserved. © 2015 Library Albania