Buy this product
1700 Lekë

Aliu midis historisë dhe legjendës ( Published by: in 2019 )


Aliu ishte një hegjemon i lavdishëm, i vetmi kolos, të cilin shekulli XIX mundi ta vërë kundrejt Bonapartit, një politikan i zoti dhe si njeri me një energji jo të zakonshme, se ai ka sfiduar Napoleonin, sa sulltani ia kishte frikën, kurse Fuqitë e Mëdha e merrnin me të mirë për ta bërë aleat... .Hero i Epirit, i frikshëm, i tmerrshëm, imitonjës i Pirros, si një nga burrat më të dëgjuar të shekullit, i lindur në atë truall prej atij qielli, nga i cili u lind Filipi, Aleksandri i Madh, Pirroja dhe Skënderbeu, si një zot fuqiplotë në trojet e Epirit dhe gjeneral i pashoq me shpatë në dorë, duke luftuar e zbutur nëpërmjet civilizimit raca, fise të egra të cilat prej shekujsh shkretuan Epirin. ....Si një korr sorrash u voll kaq vrer mbi Aliun, sa figura e tij u kthye në të kundërtën e tij, kurse meritat e tij u mbuluan me llumine hedhur mbi të.

Price: 1700 Lekë
Buy this product
1700 Lekë

Product Details

  • Published in: 2019
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 237 75 0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 1008
  • Book dimensions: 170 x 245 x 62 mm

More About the Author

Petrika Thëngjilli -

All rights reserved. © 2015 Library Albania