Buy this product
1500 Lekë

Historia e vendeve të ulta Nga shekulli i XVI deri në ditët tona ( Published by: Dituria in 2019 )

Translator:  Kujtim Ymeri

Janë të rrallë librat që ofrojnë një vështrim të përgjithshëm të historisë së Vendeve të Ulëta. Këtë boshllëk e plotëson Historia e Vendeve të Uleta: Nga shekulli i gjashtëmbëdhjetë deri në ditët e sotme, shkruar nga Friso Wielenga. Ai ofron një përmbledhje moderne dhe të integruar të historisë së Vendeve të Ulëta , duke filluar nga periudha në të cilën vendi mori formën e një entiteti gjeografik, administrativ e politik dhe vë në diskutim supozimin se historia holandeze që nga shekulli i 16 karakterizohej nga konsensusi politik dhe toleranca fetare. Meqënëse Ëielenga përdor pozicionin gjeografik të Vëndeve të Uleta dhe marrëdhëniet e tyre ndërkombëtare, për ta kuptuar më mirë të kaluarën, pjesërisht të trazuar, dhe të tashmen e këtij vendi të vogël në Detin e Veriut, vendin kryesor në libër e zënë politikat e brendshme dhe të jashtme, të ndërthurura me zhvillimet ekonomike dhe kulturore në vija të përgjithshme. Historia e Vendeve të Uleta është një studim autentik, gjithëpërfshirës dhe i thelluar, me vlerë të madhe për studiuesit dhe studentët e historisë moderne europiane.

Price: 1500 Lekë
Buy this product
1500 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dituria (2019)
  • Published in: 2019
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-292-07-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 434
  • Book dimensions: 140 x 209 x 27 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania