Buy this product
800 Lekë

Lulëkuqja dhe kujtimi ( Published by: Toena in 2018 )


Ndonjëherë nuk merr rëndësi për letërsinë vetëm dita e lindjes apo e vdekjes së një shkrimtari, por edhe dita e lindjes së veprës së tij. Botimi i këtil libri është, pa dyshim, rast për t’u festuar: ditëlindja në shqip e poetit Paul Clean, për herë të parë, përmes vëllimit poetik “ Lulëkuqja dhe kujtimi”, që e bëri atë të njohur në të gjithë hapësirën gjermanishtfolëse e më pas kudo në botë. Autori më domethënës i lirikës simboliste dhe surrealiste gjermane na shpërfaq, që në poezitë e tij para, të të parit vëllim poetik ‘’Lulëkuqja dhe kujtimi”, kualitetin e lartë të vargjeve; këtu çdo poezi është një vepër arti më vete, dhe jo aq e thjeshtë për tu kuptuar nga çdo kush versi poetik endet midis jetë dhe vdekjes, midis kujtimit dhe harresës, midis luleve që çelin dhe zjarrit zhuritës, polaritet ky që kuptohet qysh në titullin e vëllimit.

Price: 800 Lekë
Buy this product
800 Lekë

Product Details

  • Publisher: Toena (2018)
  • Published in: 2018
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-235-93-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 108
  • Book dimensions: 120 x 200 x 8 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania