Buy this product
650 Lekë

Horla dhe tregime të tjera ( Published by: Ombra GVG in 2012 )

Author:  Guy de Maupassant
Translator:  Çlirim Gega

Mopasani është shkrimtari i parë i shekullit të nëntëmbëdhjetë që e ka trajtuar në thellësi problemin e çmendurisë, jo si delir, por me termat klinike dhe të frikës. Horla, është ai Tjetri, vëllai ynë i natës, që dyshon për ne, që na përkëdhel, që na përgjon, që i jep të gjitha veprimeve tona një kuptim negativ e pervers. Ai është dublanti ynë, vëllai ynë, por gjithashtu rivali ynë: jashtëtokësori, ardhja e të cilit do të shënojë edhe fundin e mbretërimit të njeriut. Tregimi i të sëmurit mendor bëhet plot ankthe psikologjike dhe i paraprin zhanrit të romanit.

Price: 650 Lekë
Buy this product
650 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2012)
  • Published in: 2012
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-06-042-2
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 150
  • Book dimensions: 145 x 200 x 12 mm

More About the Author

Guy de Maupassant -

All rights reserved. © 2015 Library Albania