Buy this product
1100 Lekë

Një zemër kaq e bardhë ( Published by: Dudaj in 2016 )

Author:  Javier Marias
Translator:  Bashkim Shehu

Është një roman mbi dashurinë dhe vdekjen, mbi atë që nuk duhet thënë dhe atë që nuk dëshiron ta dish, i strukturuar mrekullisht tek të gjithë personazhet, me dyshimet e tyre dhe shkëmbimin e mundshëm, të cilët transmetojnë tek lexuesi një senspaqetie të thellë, një ndjesi realiteti jo komod, të vështirë për t’u shpjeguar e po aq i vështirë për t’u pranuar. “Një zemër kaq e bardhë” është një citim nga “Makbethi”. LadyMakbeth, pasi mori vesh për vrasjen e mbretit Dunkan nga i shoqi, i drejtohet me këto fjalë: “Duart e mia janë si të tuat, por kam turp të kem një zemër kaq të bardhë”. Dhe një zemër të bardhë ka jo ai që është i pafajshëm, por ai që nuk është infektuar nga fjalët dhe fajet e të tjerëve. “Zbulova, (po vetëm pasi e përfundova të gjithin), se “Një zemër kaq e bardhë” fliste për sekretin dhe rehatinë e mundur, të joshjes e nxitjes, për martesën, përgjegjësinë e dikujt që ka mësuar diçka, mundësisë për të mësuar dhe pamundësisë për të injoruar, për dyshimin, për të folurën dhe heshtjen.”

Price: 1100 Lekë
Buy this product
1100 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dudaj (2016)
  • Published in: 2016
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-176-20-2
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 276
  • Book dimensions: 142 x 214 x 19 mm

More About the Author

Javier Marias -

All rights reserved. © 2015 Library Albania