Buy this product
1000 Lekë

100 risi sociale nga Finlanda ( Published by: Dituria in 2016 )

Author:  Ilkka Taipale
Translator:  Sonila Kasapi

Dikush mund të pyesë se çfarë kanë të përbashkët Parlamenti me një dhomë, rafti për tharjen e pjatave dhe tekstet e mesazheve. Apo çfarë lidhje ekziston midis pakos së lindjes, ksilitolit, saunës dhe vaktit falas në shkollë. Përgjigjja është e thjeshtë: të gjitha këto janë risi sociale finlandeze. Në Finlandë, si kudo gjetkë, atributet për arritjet ekonomike u takojnë risive teknike, por vetëm së fundi risitë sociale janë konsideruar si baza e harmonisë shoqërore. Barazia gjinore, arsimimi falas, siguria shoqërore universale dhe demokracia parlamentare, si dhe stabiliteti shoqëror që ata krijuan më pas, kanë siguruar mirëqenien e Finlandës. Ky libër, i cili është serioz dhe argëtues njëkohësisht, prezanton 100 risi sociale nga Finlanda.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Dituria (2016)
  • Published in: 2016
  • Language: Albanian
  • ISBN-10: 978-9928-217-08-0
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 336
  • Book dimensions: 140 x 210 x 23 mm

More About the Author

Ilkka Taipale -

All rights reserved. © 2015 Library Albania