Buy this product
700 Lekë

Dosja H ( Published by: Onufri in 2015 )

Author:  Ismail Kadare

 Dosja H. u botua së pari në revistën Nëntori më 1981. Ndonëse doli nga shtypi në kohën e acarimeve të mëdha në Kosovë dhe trajtonte çështje që lidheshin me autoktoninë e shqiptarëve në Ballkan, vepra pati një pritje të ftohtë dhe doli si libër më vete vetëm pas rënies së komunizmit. nn Në këtë roman, ndoshta më shumë se në të gjithë të tjerët, shkrimtari tregon lidhjet e tij shpirtërore me grekët e lashtë. Ai ka lindur tridhjetë kilometra larg Greqisë dhe peizazhi i vendit të tij i kujton aty-këtu mitet greke: rrënojat e teatrit të kështjellës e deri te lumenjtë që, siç thuhej, çonin në ferr& Por më shumë se për grekët në tërësinë e tyre, Dosja H. është një nderim për më të shquarin e tyre, Homerin, të verbrin e madh , ashtu sikurse të tjera romane, si Koncert në fund të stinës dhe Dimri i vetmisë së madhe janë një dëshmi e admirimit për një tjetër mjeshtër, Shekspirin. ÉRIC FAYE

Price: 700 Lekë
Buy this product
700 Lekë

Product Details

 • Publisher: Onufri (2015)
 • Published in: 2015
 • Language: Albanian
 • ISBN-13: 978-9928-186-93-5
 • Format: Paperback
 • Page nr.: 196
 • Book dimensions: 140 x 210 x 14 mm

More About the Author

Ismail Kadare - 28 January 1936

smail@gmail.com - www.kommeshkrujt.al

Ismail Kadare është një nga shkrimtarët më gjenialë bashkëkohorë, disa herë i nominuar për çmimin "Nobel" në letërsi. Shquhet për novela, romane, por ka botuar edhe vëllime me poezi dhe sprova. Nisi të shkruajë kur ishte ende i ri dhe veprat e tij janë përkthyer në mbi tridhjetë gjuhë të botës. ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania