Buy this product
1300 Lekë

Napoleon Bonaparti ( Published by: Botart in 2020 )

Translator:  Eqerem Gaxholli

Napoleon Bonaparti, figurë universale e gjenialitetit njerëzor, dështoi në themelimin e një dinastie, por përcaktoi politikën moderne. Me qeverinë e tij ai i tregoi botës se një vend mund të jetojë në mënyrë të qëndrueshme edhe nën një tjetër ligj, veç atij të monarkisë absolute dhe privilegjeve të trashëgueshme e kishtare. Në Francë, Kodi ynë Civil dhe shumë nga institucionet tona, që prej krijimit të tyre nga Napoleoni janë reformuar pak ose aspak dhe janë zbatuar e përshtatur në mbarë botën. Të sjellim fatin e jashtëzakonshëm të atij që Klauzeviç e quante "Zot i luftës", në dimensionin e jetës së një njeriu të zakonshëm, është sfida e këtij libri. Bonaparti u bind shumë shpejt se fati i tij ishte përcaktuar; kjo biografi na tregon rastësitë e jetës së tij. Pak nga pak, ai u flijua për shtetin francez, derisa sakrifikoi lirinë e përditshmërisë tij. Duke shkruan romanin e Bonapartit, Paskal Fotrie ia rikthen atij humanizmin.

Price: 1300 Lekë
Buy this product
1300 Lekë

Product Details

  • Publisher: Botart (2020)
  • Published in: 2020
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 286 74 1
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 367
  • Book dimensions: 143 x 210 x 30 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania