Buy this product
900 Lekë

Lordi Xhim ( Published by: IDK in 2016 )

Author:  Joseph Conrad
Translator:  Virgjil Muçi

"Një prej romaneve më të bukur të të gjitha kohërave; i madhi Joseph Conrad na sjell një rrëfim lirik për historinë e një shëlbimi. Cili është çmimi që na duhet të paguajmë për të pasur një shans të dyte?”-Virginia Woolf “Lordi Xhim” tregon historinë e një djaloshi romantik anglez, të rritur me ëndrra trimërie e heroizmi, që një çast i vetëm frike e pasigurie që ai tregon kur shërben si oficer në një anije tregtare që rreh detrat e Lindjes, befas e përfshin në një skandal dhe e mbulon me turp. Jeta e tij duket përfundimisht e rrënuar, kur njohja e miqësia me një burrë më të moshuar, të quajtur Marlou, i jep një mundësi të re për ta ngritur gjithçka nga e para. Xhimi vendoset në Patusan, një ishull i largët e ekzotik në detrat e Malajzisë, ku shpejt kthehet në një figurë mjaft të respektuar nga vendasit. Derisa vjen një ditë dhe sërish kuraja e tij vihet në provë. "Lordi Xhim” është një libër për kurajën e frikën, për vetënjohjen dhe personalitetin njerëzor. Konsiderohet si një prej romaneve më të thellë psikologjik të shkruar në gjuhën angleze.

Price: 900 Lekë
Buy this product
900 Lekë

Product Details

  • Publisher: IDK (2016)
  • Published in: 2016
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 9928 136 43 5
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 392
  • Book dimensions: 137 x 200 x 33 mm

More About the Author

Joseph Conrad -

Joseph Conrad (1857-1924) një prej shkrimtarëve më të mëdhenj botërorw të shekullit të XX-të, e padyshim, një ndër romancierët më të mëdhenj të gjuhës angleze. Ajo që e bën krejt të veçantë rastin e tij është fakti që ky mjeshtër i prozës dhe i gjuhës angleze, deri sa mbushi 20 vjeç ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania