Buy this product
1000 Lekë

Vajza që piu hënën ( Published by: Bota Shqiptare in 2017 )

Translator:  Nikolla Langore

Çdo vit, banorët e Protektoratit lënë një foshnjë si kurban për magjistaren që jeton në pyll. Ata shpresojnë se ky kurban do ta zbutë magjistaren që të mos terrorizojë qytetin e tyre. Por magjistarja e pyllit, Ksani, është e mire. Ajo banon në një shtëpi me Përbindëshin e Moçalit dhe me Dragoin Modestisht të Vogël.Ksani i shpëton foshnjat dhe ua jep ato familjeve në anën tjetër të pyllit, duke i ushqyer gjatë rrugës me dritë yjesh. Një vit, Ksani e ushqen gabimisht foshnjën me dritë hëne në vend të dritës së yjeve, duke e mbushur atë fëmijë të zakonshëm me magji të j ashtëzakonshme. Ksani vendos ta rrisë si fëmijën e saj vajzën, të cilën e quan Luna. Ndërsa Luna i afrohet të trembëdhjetave, magjia e saj fillon të shfaqet, me pasoja të rrezikshme. Ndërkohë, një djalë i ri nga Protektorati, është i vendosur të çlirojë banorët e qytetit, duke e vrarë magjistaren. Aty pranë mblidhet një tufë e madhe zogjsh vdekjeprurës, që nuk kuptohet çfarë qëllimi kanë. Një vullkan, i heshtur për shekuj të tërë, buçet e dridhet nën sipërfaqen e tokës dhe gruaja me zemër tigri sillet rrotull ...

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Bota Shqiptare (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-00-272-3
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 392
  • Book dimensions: 140 x 205 x 32 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania