Buy this product
1000 Lekë

Në jug të kufirit në perëndim të diellit ( Published by: Skanderbeg books in 2017 )

Author:  Haruki Murakami

Haxhime, një personazh flegmatik, i paqtë, imbyllurnë vetvete, si shumë prej heronjve në veprat e Murakamit, po i afrohet pa ngjarje të bujshme mosmoshës së tij. Ai ka një jetë të sigurtë, biznese të suksesshme, një familje të mrekullueshme, dhe i zhytur në rutinën e administrimit të bareve të tij të xhazit, nuk i kupton vitet që po i ikin pandjerë. Por edhe ai ka ndjesitë e tij të fajit, për shkak të tradhëtisë që i ka bërë dikur një mikeshës sët ij të rinisë dhe një tjetër dashurie të humbur në moshë fare herët. Kjo jetë e qetë e tij, do të marrë një kthesë të fortë, kur në barin e xhazit do të shfaqet një mbrëmje Shimamoto, e dashura e tij e parë, ritakimi me të cilën do ta bëjë Haxhimen tonë thuajse të marrosur, aq sa është gati t'ijapë fund lumturisë së tij familjare. Por gruajae bukur, me të cilën ndjen sa ka qenë gjithë jetën i dashuruar, shfaqet dhe humbet në ditët e tij në mënyrë të pashpjegueshme, mu si fantomë që shkon dhe vjen nga askundi, dhe kjo do ta torturojë më shumë se gjithçka burrin e dashuruar. Ky roman i Murakamit, si shumë rrëfime të tjera të tij, endet mes reales dhe surreales së mjedisit të njohur të prozës së tij, ajo është një histori me një intensitet të lartë rrëfimi, që i jep ndjenjë së dashurisë përbërjen fluide të gjërave që i ke dhe nuk i ke njëherësh.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Skanderbeg books (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-221-18-6
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 208
  • Book dimensions: 135 x 210 x 10 mm

More About the Author

Haruki Murakami -

Haruki Murakami ka lindur në Kioto të Japonisë në 1949 dhe tani jeton në afërsi të Tokios. Veprat e tij janë përkthyer në mbi 35 gjuhë të botës dhe renditet ndër shkrimtarët më të rëndësishëm japonezë mes Yukio Mishima, Kenzaburo Oe etj, si dhe mes shkrimtarëve më të kërkuar sot në botë. ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania