Buy this product
1000 Lekë

Berat, Beratinus, Buhara ( Published by: Naimi in )

Author:  Shaban Sinani

Berati është një prej qyteteve që i ka dhuruar botës shqiptare, për botën e madhe, jo një emër, po një mbiemër, mbiemrin Beratinus - beratini. “Kodiku i Purpurt” i Beratit e ka bërë të famshme botën shqiptare me anë të një mbiemri, gjë që ndodh shumë rrallë. Nuk ka ndonjë qytet tjetër në Shqipëri që të ketë dhënë mbiemra për vlera jomateriale, përveç Beratit. Kjo është e lidhur me faktin se Berati ka qenë një kryeqendër kishtare, që lulëzoi, nga pikëpamja e rendit kohor, mbas Bylisit dhe Gllavinicës. Në fillimin e mijëvjetëshit të dytë Berati ishte një kryeqendër rajonale e Krishterimit.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Naimi ()
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-109-55-2
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 320
  • Book dimensions: 140 x 205 x 17 mm

More About the Author

Shaban Sinani -

Prof. Dr. Shaban Sinani është studiues dhe historian i letërsisë, etnolog, eseist dhe publicist shqiptar. Prof. dr. Shaban Sinani, i lindur më 16 prill 1958 në Ndërshen të Lurës, Peshkopi, është publicist, studiues dhe historian i letërsisë, etnolog. Në vitin 1983 përfundoi studimet për ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania