Buy this product
1000 Lekë

Një Tragjedi Amerikane 1 ( Published by: Ombra GVG in 2005 )

Author:  Theodore Dreiser
Translator:  Bujar Doko

Romani “Një Tragjedi Amerikane” trajton historinë e një njeriu me vullnet të dobët, që është edhe djall dhe viktimë në të njëjtën kohë (viktimë e një shoqërie të pavlerë, materialiste), që në fund shkatërron vetveten. Draizer e modeloi historinë e Clyde Grifisit me një vrasje të vërtetë, të ndodhur në vitin 1906, ku një ngjitës social, i bukur dhe sharmant vret të dashurën e tij shtatzënë për ta hequr qafe në mënyrë që ti hapej rruga me një femër të re dhe të pasur të cilës i kishte vënën syrin. Por një tragjedi amerikane nuk thjesht një histori vrasjeje. Draizer derdh shpresat e tij të errët në karakterin e Clyde Grifisit, gjatë rrugës së tij ambicioze për: pasuri, fuqi dhe vetëkënaqësi.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2005)
  • Published in: 2005
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978 99927 779 5 8
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 500
  • Book dimensions: 138 x 205 x 33 mm

More About the Author

Theodore Dreiser -

All rights reserved. © 2015 Library Albania