Buy this product
4000 Lekë

Lekë Matranga ( Published by: Ombra GVG in 2012 )

Author:  Matteo Mandalà

Vjen më në fund në duart e lexuesve dhe studiuesve një tjetër botim shumë i rëndësishëm, sic është libri “Lekë Matranga”, nga autori arbëresh Matteo Mandala. Kjo vepër konsiderohet të ketë vlerë të madhe historike dhe gjuhësore, pasi është shkruar duke u bazuar në dorëshkrimet e Lekë Matrangës, që datojnë në vitin 1592, disa vite pas “Mesharit” të Gjon Buzukut. Vetë Mandala thotë se kjo vepër është rezultat i një pune kërkimore shumëvjeçare. Ky libër me vlerë të madhe për studiuesit e gjuhës shqipe, vjen sot duke iu përmbajtur personazheve dhe mënyres origjinale të të trajtuarit të tyre nga Lekë Matranga.

Price: 4000 Lekë
Buy this product
4000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Ombra GVG (2012)
  • Published in: 2012
  • ISBN-13: 978-9928-06-053-2
  • Format: Pop-Up
  • Page nr.: 563
  • Book dimensions: 200 x 270 x 40 mm

More About the Author

Matteo Mandalà -

All rights reserved. © 2015 Library Albania