Buy this product
1000 Lekë

Ars albanica ( Published by: Albas in 2017 )


Libri është një përmbledhje e gjashtë studimeve me frymë kritike për historinë e kulturës së shkrimit dhe të artit tonë. Veç analizimit të mjeshtërisë (ars-it), esetë shqyrtojnë vepra e autorë, që kanë një raport politik më shoqërinë, duke nisur me Mesharin e Gjon Buzukut, e duke e përmbyllur me autorë të tjerë dhe dukuri të post-komunizmit shqiptar. Por le të kuptohemi, këto ese nuk kanë qëllim krijimin e një historie totale. Autori i shtron lloj-lloj pyetjesh tekstit që ka si objekt studimi, e pyet pse është kështu e jo ashtu, nga kush gjenëron ideja, cila është pritshmëria e autorit, si ballafaqohet me shoqërinë, pse u botua, pse nuk u botua, sa kopje etj. Sa herë që ndeshet në mungesën e dokumentit, autori nuk nguron aspak të shprehë qartë kufizimin që ka ndeshur. Ars Albanica përbëhet nga: 1. Ars Critica, 2. Ars Politica, 3. Ars Poetica, 4. Ars Satirica, 5. Ars Dramatica, 6. Ars Estetica.

Price: 1000 Lekë
Buy this product
1000 Lekë

Product Details

  • Publisher: Albas (2017)
  • Published in: 2017
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 978-9928-02-816-7
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 308
  • Book dimensions: 158 x 233 x 16 mm
All rights reserved. © 2015 Library Albania