Buy this product
990 Lekë

Zonja Bovari ( Published by: Argeta LMG in 2008 )

Author:  Gustav Flober
Translator:  Viktor Kalemi

Një roman me karakter të thellë psikologjik. Në këtë roman nuk kanë aq rëndësi veprimet e personazheve, sesa gjendjet e tyre. Veprimi, ngjarja, ndodhia, domethënë subjekti zhvendoset brenda botës së personazhit. Thelbi i Ema Bovarisë është ëndërrimi i vazhdueshëm, jeta me iluzione dhe zhgënjimi prej tyre. Prej këtij personazhi ka marrë dhe emrin dukuria e ëndërrimit dhe zhgënjimit në jetë (bovarizëm). Për Floberin Ema është viktimë e librushkave romantike pa vlerë dhe e mjedisit meskin shoqëror, por edhe mishërimi i falsitetit, i egoizmit dhe e një trilli sentimental, kështu që ai e simpatizon (më mirë, e mëshiron) dhe e kritikon njëherësh.

Price: 990 Lekë
Buy this product
990 Lekë

Product Details

  • Publisher: Argeta LMG (2008)
  • Published in: 2008
  • Language: Albanian
  • ISBN-10: 99927-43-55-7
  • Format: Paperback
  • Page nr.: 296
  • Book dimensions: 145 x 210 x 20 mm

More About the Author

Gustav Flober -

Gustave Flaubert ishte një shkrimtar i njohur francez. Lindi më 12 dhjetor të vitit 1821 në Rouen. Ai është një nga novelistët më të njohur francez të Shekullit XIX shek. XIX,që u lind në kohën kur po lulëzonte romantizmi i Hygoit, Vinjisë, Mishlesë dhe i Shatobrianit, të cilët i admiroi gjatë ...

More about the author
All rights reserved. © 2015 Library Albania