Buy this product
2200 Lekë

Revolucioni grek ( Published by: Botart in 2022 )

Author:  Mark Mazower

...Gjuha shqipe u dha shumë prej te ashtuquajturve 'grekë' dhe 'turq' një mjet të përbashkët komunikimi dhe ndonjeherë një ndjenjë të përbashkët solidariteti, e cila mund të kapërcente ndarjen fetare dhe shpesh minonte fushatat e sulltanit. Me kalimin e kohës, shqiptarët u ndanë midis atyre që ndiqnin çështjen greke dhe atyre që ndoqën sulltanin. Ushtritë otomane në Ballkan i varën shumë shpresat te luftetarët shqiptarë, të krishterë dhe myslimanë, të kontraktuar me një pagë mujore dhe Porta e Lartë shqetësohej me të drejtë rreth pamundësisë për të besuar tek ata. Shqiptarët etnikë gjithashtu ishin në qendër të kryengritjes greke.

Price: 2200 Lekë
Buy this product
2200 Lekë

Product Details

  • Publisher: Botart (2022)
  • Published in: 2022
  • Language: Albanian
  • ISBN-13: 9789928341525
  • Format: Hardcover
  • Page nr.: 535
  • Book dimensions: 162 x 244 x 52 mm

More About the Author

Mark Mazower -

All rights reserved. © 2015 Library Albania